Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Rovnaká postava, no rôzni herci: Kto z nich podal najlepší výkon?
Zdielať na

Rovnaká postava, no rôzni herci: Kto z nich podal najlepší výkon?

Často sa stáva, že slávne knihy dostanú aj niekoľko verzií a tak ikonické postavy hrá množstvo hercov. Máte aj vy svoje obľúbené verzie rôznych postáv?

1. Sherlock Holmes 

Slávny anglický génius a detektív je jednou z najznámejších knižných postáv, ktoré sme mohli vidieť aj v rôznych filmoch či seriáloch. Hrali ho už Vasily Livanov a to od roku 1979 do roku 1986, v roku 2009 ho stvárnil Robert Downey Jr. a v roku 2010 zas Benedict Cumberbatch. Tento rok sme sa dočkali Sherlocka vo vedľajšej úlohe vo filme Enola Holmes a hral ho Henry Cavill. Vasily Livanov bol asi najsentimentálnejší Sherlock, pretože to, napriek právam dcéry Conana Doylea, povolili. Aj za svoju úlohu si vyslúžil Najvýznamnejší rád Britského impéria od samotnej kráľovnej. Sherlock Roberta Downeyho Jr. je veľmi klasickou verziou Sherlocka a Robert za túto úlohu získal Zlatý glóbus. Benedict je zas najmodernejší Sherlock, ktorý v modernom svete zobrazoval rôzne prípady, ktoré poznáme z kníh. Ktorý je váš najobľúbenejší? 

2. Barbar Conan

Conan bol zobrazený dvoma hercami. V roku 1982 to bol Arnold Schwarzenegger a v roku 2011 Jason Momoa. Kritici hovoria, že Conan bola jedna z najlepších Arnoldových rolí. Arnold sa na tejto úlohe poriadne namakal a nie len fyzicky. Ani netreba pripomínať, že vo filme je naozaj málo špeciálnych efektov. Jason tak stál pre ťažkou úlohou a žiaľ, kritikov sklamal. Neuveríte, ale fanúšikom sa Jason zdal príliš chudý a trápny. Našli sa však aj takí, ktorí sa tešili, že Jason zobrazil Conana úplne inak a nesnažil sa napodobniť Arnoldovu verziu. 

3. James Bond 

Sean Connery, Pierce Brosnan či Daniel Craig sú len traja zo siedmich hercov, ktorí hrali ikonickú postavu Jamesa Bonda vo filmoch. Podľa mnohých bol práve Sean Connery najlepším Bondom a dokopy sa objavil v piatich filmoch. Pierce Brosnan nakrútil štyri filmy ako James Bond a s franšízou skončil, keď mal 49 rokov. Daniel Craig, okrem toho, že je prvý Bond s blond vlasmi, je tiež aj najlepšie plateným Bondom. Mnoho ľudí si myslí, že práve on je najlepším Bondom, pretože svoju úlohu na oko zvláda s úplnou ľahkosťou. 

4. Hercule Poirot 

David Suchet bol v úlohe slávneho detektíva Herculea Poirota od roku 1989 do roku 2013. V roku 2017 sme tu však mali nového Poirota a to v podobe Kennetha Branagha. Ten tohto zvláštneho detektíva zahral ešte zvláštnejšie. Na druhej strane, David Suchet bol presne taký, ako bol vykreslený v knihe. 

5. Emma 

Romantickú Emmu od Jane Austenovej hrali až tri herečky a to Kate Beckinsale, Gwyneth Paltrow a Anya Taylor-Joy. Gwyneth podľa recenzií zobrazovala romantickú Emmu, Kate bola zasa viac realistická. Anya sa najviac prispôsobila Emme, ktorá sa približuje k 21. storočiu. 

Najčítanejšie