Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Títo herci takmer nehrali svoje ikonické úlohy: Zvažovali niekoho úplne iného!
Zdielať na

Títo herci takmer nehrali svoje ikonické úlohy: Zvažovali niekoho úplne iného!

Zmeny na poslednú chvíľu alebo aj počas nakrúcania nie sú ideálne, no stáva sa to. Ako si s tým poradili pri niektorých filmoch či seriáloch?

Zápisník jednej lásky 

Je ťažké si prestaviť v tomto filme niekoho iného, než Ryana Goslinga a Rachel McAdams. Zdá sa však, že tvorcovia uvažovali aj nad inými možnosťami. Najprv si mysleli, že do úlohy Allie obsadia Britney Spears. Ryan priznal, že keď Rachel prišla na skúšku, bolo všetko rozhodnuté. Vedeli ste, že Ryana údajne obsadili do tejto úlohy, pretože režisér chcel niekoho neatraktívneho? 

Priatelia

Toto je jeden z najznámejších seriálov všetkých čias. Ak ste pravý fanúšik, určite ste si všimli, že postava Carol, Rossovej exmanželky, bola preobsadená. Pôvodná herečka Anita Barone zo seriálu odišla, pretože chcela niečo stálejšie a nechcela sa objavovať len vo vybraných epizódach. Bola nahradená Jane Sibbettovou. 

Lincoln 

Steven Spielberg si nebol istý, koho chce do tejto úlohy obsadiť, no dal ju Liamovi Neesonovi až 10 rokov vopred. Nanešťastie, v čase, keď sa malo začať nakrúcať, Neeson už stratil vášeň pre tento projekt a cítil sa, že už nie je pre túto úlohu vhodný. Ujal sa jej Daniel Day-Lewis, ktorý v nej bol dokonalý a dokonca získal Oscara.

Pán prsteňov

Hoci si v úlohe Gandalfa nevieme prestaviť nikoho iného, než Iana McKellena, tvorcovia najprv zvažovali niekoho iného. Pôvodná voľba bol Sean Connery, ten však tomuto príbehu podľa jeho slov nikdy neporozumel, napriek tomu, že čítal knihu, scenár a videl filmy. Ian na druhej strane povedal, že je šťastný, že sa pre neho nakoniec rozhodli, aj keď bol riskantnejšou voľbou. 

Titanic

Kate Winslet priznala, že prvou voľbou štúdia Paramount bol Matthew McConaughey a dokonca s ním aj pár scén vyskúšala. Neskôr sa James Cameron rozhodol pre Leonarda DiCapria.

Mlčanie jahniat 

Najprv úloha Clarice Starling v tomto filme bola pridelená Meg Ryan. Meg sa ale neskôr zľakla, že je scenár príliš temný. Režisér Jonathan Demme ju vymenil za Jodie Foster, ktorá za túto úlohu vyhrala Oscara.  

Iron Man

Najlepšieho priateľa Tonyho Starka v prvom filme hral Terrence Howard a neskôr ho vymenili za Dona Cheadleho. Terrence neskôr priznal, že ho vymenili kvôli konfliktu pre peniaze. 

Najčítanejšie