Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kostýmy filmu Duna: Takéto významy v sebe nesú!
Zdielať na

Kostýmy filmu Duna: Takéto významy v sebe nesú!

Zdroj: hdqwalls.com

Do kín prichádza dlhoočakávaný film Duna. Ten nebude zaujímavý len príbehovo, ale aj vizuálne.

Každá postava v Dune je iná. Okrem toho, že predstavuje planétu, z ktorej pochádza, tak isto predstavuje aj svoj osobný svet a rodinu. Rodina Atreidovcov sa oblieka prevažne do tmavých farieb, kabátov, no to sa zmení, pretože prichádzajú na nehostinnú planétu Arrakis. "Žili vo svete plnom vody a mali všetko, čo Arrakis nemá: rastliny, vodu, bohatstvo a krásu. Každému svetu sme vytvorili farebnú škálu tak, aby ich odlišovala, aby divák vedel, že je to vizuálne niečo iné," povedal kostýmový dizajnér Bob Morgan. Pri Atreidovcoch sa kostýmoví dizajnéri inšpirovali ruskými cármi.

ew.com

Lady Jessica je tiež neoddeliteľnou súčasťou príbehu Duny. "Jej kostýmy boli inšpirované módnym domom Balenciaga, šaty má navrhnuté s dlhými rukávmi a kapucňami. Vyzerá to trochu mníšsky," pokračoval Morgan. 

ew.com

Jason Momoa opisuje svoju postavu Duncana Idaha ako rytiera, oddaného rodine Atreidovcov. "Hľadali sme veľa obrazov, kde môžete vidieť rytierov, najmä templárov, s plášťom na koňoch. Aj keď ho nevidíme na koni, jeho plášť je veľmi mocný," povedal. Najikonickejší kostým Duny je odev, bez ktorého sa na Arrakise nedá prežiť. "Museli sme tento odev urobiť tak, aby vyzeral dobre a uveriteľne na každom od Timothéeho, cez Rebeccu až po Jasona Momou. Je to široký výber. Každý jeden musel byť vyrobený na telo. Každý jeden element tohto dizajnu reprezentuje zásobu vody. Klip na nos, maska, prvky na rukách až po topánky a rukavice," priznal Morgan.

Duna je v našich kinách už od štvrtka.

Najčítanejšie