Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Najväčšie prepadáky roka 2022: Týmto filmom sa v kinách nedarilo!
Zdielať na

Najväčšie prepadáky roka 2022: Týmto filmom sa v kinách nedarilo!

Niekedy nestačí, že je film dobrý. Musí vedieť aj zarobiť. Týmto filmom sa to, žiaľ, v roku 2022 nepodarilo.

Severan 

Robert Eggers je výnimočný režisér a má jedinečný štýl. V minulosti napísal a režíroval niekoľko hororových snímok, ktoré zožali úspech. V roku 2022 predstavil svojho Severana - epický historický akčný film odohrávajúci sa v 10. storočí, v období Vikingov. Snímka sleduje vikingského bojovníka, princa Amletha, ktorý baží po pomste za vraždu svojho otca. Vo filme si zahrali Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe či Anya-Taylor Joy, no ani to nestačilo, aby do kín prilákali toľko divákov, koľko očakávali. Hoci ide o pomerne jednoduchý príbeh, film je plný úžasných scén, ktoré potešia milovníkov kinematografie. Snímka zarobila len 69 miliónov dolárov, čo je pri 100 miliónovom rozpočte naozaj prúser.

Rakeťák

Hovoríte si, že ste o takomto filme nepočuli? Možno neviete, že hovoríme o známej postavičke Buzzovi Lightyearovi. Poznáte ho pravdepodobne z rozprávok Toy Story. Disney sa rozhodlo uctiť si túto postavičku a nechal ju dabovať Chrisom Evansom. Tento Lightyear nešiel donekonečna a ešte ďalej, ale skončil s celosvetovým zárobkom 220 miliónov dolárov. V porovnaní s tým, koľko do neho investovali,  je to pre Disney naozaj strata. 

Morbius

Superhrdinský akčný hororový film Morbius s Jaredom Letom si môže taktiež spytovať svedomie. Väčšina komiksových filmov dokáže zarobiť niekoľkonásobok toho, čo stáli, no Morbiovi sa takmer nepodarilo zarobiť ani na náklady. Nešlo ani o slabý marketing, ako skôr o to, že film nebol naozaj až taký dobrý. Tentoraz sa ukázalo, že divákom a diváčkam naozaj záleží na kvalite a ani zvučné meno šoubiznisu filmu nepomôže.

Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora

J. K. Rowlingovej sa každým rokom darí menej a menej. Jej franšíza okolo čarodejníckeho sveta je stále zárobková, no filmom akosi dochádza šťava. Pokračovanie Fantastických zverov nezarobilo ani polovicu z toho, čo prvý film z roku 2016. Možno išlo aj o zmenu hlavného záporáka, čo sa z kreatívneho hľadiska ukázalo ako výborná voľba, nakoľko mal Mads Mikkelsen v tejto úlohe oveľa viac charizmy, než Johnny Depp. Uvidíme, ako sa štúdio Warner Bros. rozhodne pokračovať s touto sériou, nakoľko ich filmy v spojení s komiksovým štúdiom DC budú úplne prekopané od základov. 

Moonfall 

Režisér Roland Emmerich je známy vysokorozpočtovými katastrofickými snímkami ako Deň nezávislosti alebo Deň po tom. Napriek tomu, že jeho film Moonfall zobrazoval doteraz najväčšiu hrozbu pre svet, ani skvelý astronaut, ktorého hral Patrick Wilson, ho nedokázal zachrániť. Film zarobil len 67 miliónov dolárov pri rozpočte 150 miliónov. Najhoršie na tom celom je, že film končí tak, ako by mal mať pokračovanie. Toho sa však už asi nedočkáme... 

Tritisíc rokov túžby

George Miller si už nemusí nič dokazovať. Po Mad Maxovi dostal od štúdia voľnú ruku a mohol nakrútiť akýkoľvek projekt, ktorý mu bol blízky. Preto si vybral Tritisíc rokov túžby, vizuálne a dejovo lákavú snímku s hviezdnym obsadením Tildou Swinton a Idrisom Elbom. Možno aj vďaka zmiešaným recenziám film zarobil 60 miliónov dolárov. Avšak to Millerovi určite nezničí kariéru. 

;t=32s

Najčítanejšie