Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Tomáš Maštalír o novom filme Nikdy nehovor nikdy: Pri tomto sa vrátil do chlapčenských čias!
Zdielať na

Tomáš Maštalír o novom filme Nikdy nehovor nikdy: Pri tomto sa vrátil do chlapčenských čias!

Zdroj: Bontonfilm

Filmová novinka Nikdy nehovor nikdy prichádza do našich kín už 3. augusta!

"Je to príbeh sympaticky obyčajného chlapa, ktorý sa snaží vysporiadať sa s tým, čo mu život prináša. V podstate je na výchovu dvoch tínedžerov sám. Síce je v dlhodobom manželskom vzťahu, ale jeho manželka je väčšinu roka pracovne dosť ďaleko v zahraničí, takže je na deti sám. Aj preto dospeje do momentu, keď si povie, že to už takto ďalej nechce. Naučí sa fungovať s nie ľahkými okolnosťami súvisiacimi so starostlivosťou a výchovou detí. Snaží sa s týmito okolnosťami hrať vyrovnanú partiu a aj preto má s deťmi celkom pekný vzťah. Je zodpovedný a jeho deti sú istým spôsobom stredobodom jeho vesmíru. Zároveň čelí výzvam, že s určitými ľuďmi sa jeho životné cesty rozchádzajú. Bez toho, aby sa o to nejakým spôsobom pričinil, bez toho, aby sa o to snažil alebo na to tlačil, mu zasa prekrížia cestu iní ľudia. A tomuto všetkému sa snaží, myslím, celkom férovo a čestne čeliť. Takže celkovo ma zaujal príbeh aj charakter postavy. A taktiež ma určite film zaujal nielen témou, ale aj tým, ako sa tvorcovia na tú tému pozerali a ako sa ju snažili spracovať," povedal predstaviteľ hlavnej postavy, Tomáš Maštalír. 

Bontonfilm

Novou skúsenosťou pre Maštalíra bola určite situácia, kedy visel na lanách na strome v dvadsaťmetrovej výške a pílil konáre. "Samozrejme, všetko to bolo pod dohľadom arboristov, aby sme neublížili ani stromom, ani mne. Bola to zaujímavá skúsenosť. Práve vďaka skúseným arboristom som trošku do toho sveta nakukol a zistil som, že ten ich svet a pohľad z vysokých korún stromov je tiež veľmi zaujímavý. Zhodou okolností, arborista je profesia Petra, hlavnej mužskej postavy, ktorú stvárňujem. Možno som sa vrátil aj do chlapčenských rokov, pretože ako chalan som veľmi rád lozil na stromy a hádam nebol strom, ktorý sa mi nepodarilo zdolať. Vyslovene ma to lákalo," pokračoval Maštalír. "Musím povedať, že výškový adrenalín si až tak neužívam. Ak si nejaký užívam, tak ten pozemný. Hoci, ako som spomínal, ako chalana ma vždy lákalo vyliezť na čokoľvek dostupné v dohľade, či už to boli stromy, všelijaké konštrukcie, alebo odstavené žeriavy. Veľmi ma to bavilo. Pri výškach som nepociťoval žiaden náznak nejakého strachu alebo neistoty. Ale vekom sa aj toto asi mení a teraz si výškový adrenalín veľmi neužívam," dodal. 

Bontonfilm

Tomášová postava vo filme je veľmi súťaživá. Ako je na tom Tomáš Maštalír? "Mám pocit, že človek vekom zisťuje, že ak súťaží, tak súťaží hlavne sám so sebou. Je to skôr o prekonávaní samého seba, svojich limitov alebo zvládaní určitých výziev, či už profesionálnych, alebo životných. Možno organizovaných alebo často aj nevyžiadaných výziev," priznal. 

Najčítanejšie