Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vedeli ste, že aj Sting je tento rok nominovaný na Oscara?
Zdielať na
Fenomény

Vedeli ste, že aj Sting je tento rok nominovaný na Oscara?

O Oscara bojuje jeho pesnička The Empty chair. Boj v kategórii Najlepšia filmová pieseň bude naozaj napínavý. Sting má totiž silnú konkurenciu. Ako to dopadne, sa dozvieme už v nedeľu.

V kategórii Najlepšia filmová pieseň má až dve nominácie muzikál La La Land a to skladby "Audition (The Fools Who Dream)" a "City Of Stars".

Režisér filmu, Damien Chazelle, na margo toho povedal: „Dúfal som, že sa to bude divákom páčiť, pretože bolo veľmi ťažké zohnať peniaze na tento film. Vždy však visela vo vzduchu otázka, pre akého diváka to bude. Ja som však veril, že muzikál je žáner pre široké publikum. Je to, ako keď ste v divadle s davom ľudí a tá hudba vás pohltí. O tom je aj hudba z tohto filmu.“

CITY OF STARS, La La Land

AUDITION, La La Land

Nominovaný je aj Justin Timberlake s piesňou "Can't Stop The Feeling" z úspešnej animovanej rozprávky Trollovia.

CAN´T STOP THE FEELING,Trollovia

Justin Timberlake sa nedávno vyjadril, že už dávno sníval o tom, že napíše pieseň pre film: „Vždy som chcel pracovať na soundtracku a najmä keď som začal hrať vo filmoch. Potom, ako som vyprodukoval tony hudby, dostal som sa do bodu, keď som chcel zužitkovať svoje skúsenosti. Splnil sa mi teda môj sen.“

Trollovia nie sú jediný animovaný film, ktorý má šancu na Oscara v kategórii Najlepšia pieseň. Za animák Vaiana – Legenda o oceáne je nominovaná pesnička "How Far I'll Go", ktorú napísal Lin-Manuel Miranda. „ V každom z nás je vnútorný hlas a prihovára sa nám, či sa nám to už páči alebo nie, a práve o tomto je táto pieseň. Máte 16 a medzi vami a vašimi snami je obrovská priepasť. Pripadajú vám nesplniteľné, ale aj tak počúvate svoj vnútorný hlas“, povedal Lin-Manuel Miranda.

HOW FAR I´LL GO, Viana – Legenda o oceáne

Päticu nominovaných uzatvára pesnička "The Empty Chair", ktorá vznikla k dokumentu Jim: The James Foley Story. Pesničku naspieval a napísal Sting spolu s producentom J. Ralphom.

THE EMPTY CHAIR, Jim: The James Foley Story

Tak ktorá pesnička vás oslovila najviac a mala by dostať Oscara? 

Zdielať na

Najčítanejšie