Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Oplatí sa trýzniť pre úlohu vo filme? Matthew McConaughey o tom vie svoje a nielen on...
Zdielať na
Fenomény

Oplatí sa trýzniť pre úlohu vo filme? Matthew McConaughey o tom vie svoje a nielen on...

Zdroj: PacificCoast news, Warner Bros

O tom, že herecká profesia nie je iba o predvádzaní krásnych rób či smokingov na červenom koberci, vieme. Mnohí herci a herečky si musia prejsť rôznymi úskaliami a tvrdou prípravou, aby ich pre danú rolu vôbec vybrali.

Nezriedka musia drasticky schudnúť, či naopak závratne pribrať, nechať sa ostrihať alebo zošpatiť. A potom sa opäť zmeniť do svojej (atraktívnejšej) pôvodnej formy. Nuž, tomu sa hovorí absolútna profesionalita.

Margot Robbie je najnovšou členkou klubu hereckých chameleónov. Jej krásnu tvár, či telo by ste síce na záberoch z nakrúcania hľadali, no nenašli. Margot práve nakrúca film Ja, Tonya. Ako titul napovedá, stvárňuje v ňom neslávne slávnu bývalú krasokorčuliarku Tonyu Harding. Pre úlohu však herečka pribrať nemusela. To, čo vidíte pod oblečením je totiž špeciálny 'fat suit' odev.

Margot Robbie

Margot Robbie

Getty images

Chris Pratt. Tvrdým tréningom vo fitku schudol 27 kg za 6 mesiacov, aby získal úlohu v Strážcoch galaxie. Treba podoknúť, že Chris dovtedy necvičil takmer vôbec a pýšil sa pivným bruškom. Táto premena mu zjavne prospela.
Chris Pratt

Chris Pratt

Marvel studios

Natalie Portman. Bola štíhla ako laň, no napriek tomu táto perfekcionistka schudla ďalších 9 kíl. To preto, aby vyzerala ako skutočná prima balerína vo filme Čierna labuť. Počas vyčerpávajúcich tanečných tréningov, jedla iba mrkvu a mandle a kilá mizli samé.
Natalie Portman

Natalie Portman

Fox Searchlight

Christian Bale je známy svojimi radikálnymi zmenami hmotnosti pre filmové roly. Do filmu Mechanik v roku 2004 schudol 30 kíl, aby ich zakrátko pribral späť pre úlohu Batmana. Podobnou zmenou prešiel opäť, keď pre úlohu narkomana a boxera Dicky Eklunda vo filme Fighter schudol na kosť. Odmenou mu bol Oscar. A pre Špinavý trik o necelé tri roky neskôr už bol z Christiana tučko.
Christian Bale

Christian Bale

Paramount

Rooney Mara. Dostala piercingy do nosa, pier, obočia a ušnej chrupavky a ešte si aj nechala oholiť jednu stranu hlavy. To všetko v roku 2011 ako súčasť prípravy na film Muži, ktorí nenávidia ženy.
Rooney Mara

Rooney Mara

MGM

Tom Hanks. Aby pôsobil ako autentický stroskotanec, pre film Stroskotanec schudol 23 kíl. To nebolo prvýkrát v Tomovej kariére. Pre postavu HIV pozitívneho Becketta v oscarovej Philadelphii z roku 1993 schudol rovných 14 kíl.
Tom Hanks

Tom Hanks

20th Century Fox

Mariah Carey. Mnohí sme ju nespoznali! Spevácka diva bola vo filme Precious neuveriteľne iná. Konkrétne? Tuctová a neupravená, no jej herecký výkon pozitívne prekvapil.
Mariah Carey

Mariah Carey

Lionsgate

Jared Leto. Pre film Kapitola 27, v ktorom stvárnil Marka Chapmana, muža, ktorý zabil Johna Lennona, Leto pribral neuveriteľných 30 kilogramov. Pochutnával si vtedy na fast foode a zmrzline. Za zmienku stojí aj jeho premena na transexuála vo filme Klub poslednej nádeje. Jeho výkon a výzor presvedčili natoľko, že získal Oscara.
Jared Leto

Jared Leto

pinterest

Charlize Theron. Krásna Charlize vyrazila dych divákom i kritikom, keď  vo filme Monštrum nechala zo seba urobiť svoj presný opak. Okrem toho, že pribrala 15 kíl, nechala si oholiť aj obočie. Táto premena jej priniesla zaslúženého Oscara.
Charlize Theron

Charlize Theron

New Market Films

Matthew McConaughey podstúpil taktiež zarážajúcu fyzickú premenu, keď sa z naolejovaného svalovca z filmu Magic Mike vyhladoval natoľko, že ručička na váhe ukazovala o 14 kilogramov menej. To všetko pre úlohu vo filme Klub poslednej nádeje. Odmenou mu bola soška Oscara.
Matthew McConaughey

Matthew McConaughey

Zdielať na

Najčítanejšie