Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Toto vás zrejme nepoteší! Britská hviezda definitívne končí s herectvom
Zdielať na

Toto vás zrejme nepoteší! Britská hviezda definitívne končí s herectvom

Zdroj: Miramax

Trojnásobný držiteľ Oscara patrí k najvyberavejším hercom filmového priemyslu! Od roku 1997 totiž hral len v šiestich filmoch. S myšlienkou ukončiť svoju mimoriadne úspešnú hereckú kariéru koketoval už niekoľkokrát. Teraz je to však definitívne...

Daniel Day-Lewis oslávil pred dvoma mesiacmi krásnych 60 rokov a zrejme zatúžil po radikálnej zmene. Žiaľ, tá súvisí s jeho odchodom do hereckého dôchodku!

Getty

Pred niekoľkými dňami šokovala hercova hovorkyňa verejnosť týmto vyhlásením:

„ Daniel Day-Lewis už nebude pracovať ako herec. Je nesmierne vďačný za každú spoluprácu a ďakuje všetkým divákom, ktorí si pozreli jeho filmy v priebehu uplynulých rokov. Toto je jeho súkromné rozhodnutie a už žiadne ďalšie vyjadrenie k tejto téme neposkytne.”

Skvelý herec sa na nedostatok pracovných ponúk či ocenení nikdy nestažoval. Za filmy Moja ľavá noha (My Left Foot) z roku 1989, Čierna krv (There Will Be Blood) z roku 2007 a Lincoln z roku 2012 získal Oscara, čím sa stal jediným hercom v histórii, ktorý trikrát obdržal Oscara v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Je tiež štvornásobným držiteľom ceny BAFTA, trikrát obdržal cenu Screen Actors Guild a dvakrát Zlatý glóbus za najlepšieho herca.

20th Century Fox

​Malou útechou nám môže byť skutočnosť, že Daniel Day-Lewis príde v tomto roku do kín ešte raz. I keď naposledy! Bude to v dráme Phantom Thread, ktorú režíroval Paul Thomas Anderson. S ním už Daniel v minulosti nakrúcal Čierna krv (There will be blood).

Filmová premiéra drámy Phantom Thread je ohlásená na 25.december 2017.

Najčítanejšie