Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nielen na plátne, ale aj v reálnom živote je Harrison Ford ozajstný hrdina! Čo urobil?
Zdielať na

Nielen na plátne, ale aj v reálnom živote je Harrison Ford ozajstný hrdina! Čo urobil?

Zdroj: SITA

Napriek sláve mu ostalo dobrosrdečné srdce.

V priebehu svojej dlhoročnej hollywoodskej kariéry si Harrison Ford zahral množstvo hrdinov. Jeho nedávne činy sú však dôkazom toho, že aj v reálnom živote je hrdinom. Tento týždeň sa stal incident v meste Santa Paula v Kalifornii, kde vodička zišla s autom z vozovky a nabúrala do stromu. Sedemdesiatpäťročný Ford bol v tom čase s priateľom v blízkosti miesta nehody a keď počul náraz, išiel žene v núdzi pomôcť. Ford ju s ďalšími ľuďmi z vozidla vytiahol. "Správal sa ako dobrý samaritán, tak ako ostatní, a snažil sa pomôcť predtým, než tam prišla záchranka," uviedol miestny policajt Matt Alonzo.

Toto nie je prvýkrát, čo Harrison podal niekomu pomocnú ruku. V roku 2001 bola skupina Boy Scout na výlete v parku Yellowstone vo Wyomingu, keď sa jeden z ich členov, 13-ročný Cody Clawson oddelil od skupiny a stratil sa v divočine.

Ford sa okamžite zapojil do pátrania, pilotoval vlastný vrtuľník, aby ho pomohol nájsť. Ako prvý spozoroval mladého Codyho. Keď sa k nemu dostali záchranári, povedali mu, že práve Harrison Ford bol pilotom vrtuľníku. Na tento deň spomína takto: "Spôsob, akým ma hľadal, mi pripomenulo jeho postavu Hana Sola v Star Wars. Ach, môj Bože, zachránil ma Han Solo!"

profimedia.sk

​Keď Haiti spustošilo zemetrasenie, Harrison opäť použil svoje lietadlo, ktoré bolo plné dobrovoľníkov a lekárov. Túto cestu absolvoval dokopy 20 krát.

Zdieľajte, ak súhlasíte, že Harrison Ford je skutočný hrdina!

Najčítanejšie