Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ako vyzerali slávne filmy pred použitím špeciálnych efektov? My vám to ukážeme!
Zdielať na

Ako vyzerali slávne filmy pred použitím špeciálnych efektov? My vám to ukážeme!

Technológie sú už tak ďaleko, že ani nevieme rozlíšiť realitu od animácie. Zaujímavosťou však je, že prvý Oscar za špeciálne efekty odovzdávali až v roku 2007 a získal ho film Zlatý kompas.

Pí a jeho život

Príbeh je o priateľstve chlapca a tigra. Ak ste si však mysleli, že tvorcovia našli veľmi dobre vycvičeného bengálskeho tigra, ste na omyle. Herec Suraj Sharma hral celý čas s modrou postavičkou, ktorá tigra len pripomínala.

imgur.com

socialnewsdaily.com


Avatar

Veľdielo režiséra Jamesa Camerona je v podstate viac digitálne ako reálne. A práve preto si v roku 2010 zaslúžilo Oscara za najlepšie vizuálne efekty.

businesswire.com

foundry.com

Alica v krajine zázrakov


Film je nabitý vizuálnymi efektmi. Všetko, okrem hercov, bolo dorobené v počítači a ani sami herci netušili, ako bude vyzerať výsledné dielo.

pinterest.com

pinterest.com


Piráti z Karibiku


Prvý Piráti prišli v roku 2003 a hneď si získali priazeň ľudí. Podľa všetkého sa už pripravuje šiesta časť a my už dobre vieme, že každým filmom vidíme lepšie a lepšie vizuálne efekty.


Počiatok


Na väčšinu efektov pri tomto filme použili miniatúry, ktoré využívali najmä pri explóziách, padajúcich budovách a svetelných efektoch. Vytvárali oveľa reálnejší dojem, ako keby boli použité počítačové efekty.

pinterest.com

dailybest.it


Zrodenie Planéty opíc


Andy Serkis je kráľom postáv, ktoré počítačovo dotvárali. Využíva sa pri tom technika, pri ktorej hercovi nakreslia na tvár malé guličky. Podľa nich potom snímajú mimiku a viac sa už dotvára v postprodukcii.

film.interia.pl


Kráska a zviera


Najmodernejšie spracovanie nestarnúcej rozprávky využilo efekty nielen pri dotváraní interiérov, ale aj na postavách. Ako môžete vidieť, nie vždy je to zábava.

pinterest.com

collider.com


Strážcovia Galaxie


Fotografie z natáčania tohto komiksového filmu vyzerajú naozaj vtipne. Film je samozrejme z veľkej časti tvorený z efektov, keďže sa celý odohráva vo vymyslených kútoch galaxie.

imgur.com

fxguide.com

Veľký Gatsby


Vo filme Baza Luhrmanna, ktorý sa odohráva v 20. rokoch minulého storočia sú takmer všetky exteriéry vytvorené v počítači.

dailymail.co.uk

dailymail.co.uk

dailymail.co.uk

Najčítanejšie