Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Halloween sa blíži: Ktoré strašidelné filmy vás naň najlepšie naladia?
Zdielať na

Halloween sa blíži: Ktoré strašidelné filmy vás naň najlepšie naladia?

Zdroj: ifccenter.com

Najstrašidelnejší sviatok je tu takmer o mesiac a s ním prichádzajú vyrezavané tekvice, smrtky, čarodejnice, zombíci a podobné veci, ktoré nám naháňajú strach. Medzi nimi nájdeme aj filmy, ktoré sú ideálne do jesenného počasia a práve na sviatok Halloween.

Hokus pokus 

Ak ste vyrastali v 90-tych rokoch, pravdepodobne viete, kto sú sestry Sandersonové. Napriek tomu, že boli záporáčky, museli ste ich milovať. 

the-arcade.ie

​Halloween

Fanúšikovia hororov určite poznajú klasiku pomenovanú podľa sviatku Halloween. Potešíme ich, pretože už 18. novembra sa do kín dostane jeho pokračovanie.

Krotitelia duchov

Táto snímka je perfektným výberom pre rodinný halloweensky večer. Rodičia sa potešia originálnej verzii z roku 1984 a pre tých, ktorí majú radšej novšie filmy, je tu verzia z roku 2016.

pinterest.com

Rodina Addamsovcov 

Aj táto rodina určite patrí k Halloweenu. Naháňa strach, no zároveň sa na nej aj zasmejte. Spomeňte si napríklad na to, keď bola Wednesday v tábore.

Rocky Horror Picture Show 

Táto muzikálová paródia všetkých nevydarených hororov z roku 1975 je jednoducho klasika, ktorá nesmie chýbať vo vašom zozname. 

moviefone.com

Beetlejuice 

Kultový film od Tima Burtona s hviezdnym obsadením je o manželskom páre duchov a exorcistovi, ktorí robia napriek jednej rodine. Tá je nasťahovaná v dome, ktorý kedysi patril im. 

hollywoodreporter.com

Súmrak mŕtvych 

Ak máte radi britský humor, filmy od Edgara Wrighta a Simona Pegga si zamilujete. Súmrak mŕtvych je vďaka zombie téme veľmi vďačným výberom. 

io9.gizmodo.com

To

Nová verzia z minulého roku náháňa oveľa väčší strach než tá z roku 1990. Momentálne sa pripravuje jej druhá časť. 

digitalspy.com

Psycho 

Scéna zo sprchy a jej hudobný motív vám v hlavách ostane ešte dlho. Klasiku od Alfreda Hitchcocka musíte vidieť, či už ste alebo nie ste fanúšikom hororu. 

denofgeek.com

Vreskot

Podarí sa mladej stredoškoláčke újsť pred vraždiacim maniakom, ktorý sa ukrýva pod maskou? A je pod ňou niekto, koho pozná? To zistíte, keď si túto snímku pozriete. 

dazeddigital.com

V zajatí démonov

O tomto horore z roku 2013 sa hovorí ako o najstrašidelnejšom za posledných 10 rokov. 

collider.com

Paranormal activity

Tento amatérsky film sa stal rýchlo fenoménom, nakoľko nič podobné dovtedy nebolo natočené. Pri minimálnom rozpočte dosiahol v kinách obrovské tržby. 

ranker.com

Exorcista

Pre niekoho je téma exorcismu až natoľko poburujúca, že tento film jednoducho nemôže pozerať. Opisuje totiž exorcizmus v jeho najhoršej možnej podobe. 

looper.com

Osvietenie 

Stanley Kubrick nakrútil film podľa knihy od Stephena Kinga a stal sa z neho kult. Táto snímka je pre silné žalúdky, najmä pre jej hrôzostrašnú atmosféru. 

ifccenter.com

Najčítanejšie