Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Spoznajte budúcich držiteľov Oscarov! Tieto filmy majú najväčšiu šancu!
Zdielať na

Spoznajte budúcich držiteľov Oscarov! Tieto filmy majú najväčšiu šancu!

Tak, ako každý rok, odborníci už majú jasno, ktoré filmy budú bojovať o zlatú sošku Oscara. Tento rok bude naozaj silný a súboj prebehne medzi mainstreamovými a alternatívnými snímkami. Ktoré majú najväčšiu šancu?

Zrodila sa hviezda 

Štvrtý remake tohto filmu si získal nielen bežného diváka, ale aj filmových kritikov. Rozpráva sa o soške pre oboch hercov v hlavnej úlohe, Lady Gagu aj Bradleyho Coopera. Pozornosť odborníkov získala aj réžia a tak Bradley možno z udeľovania odíde nie s jednou, ale až dvoma soškami.

thenational.ae

Roma

Alfonso Cuarón natočil aj oceňovaný film Gravitácia, ktorý si za rok 2014 odniesol 10 sošiek. Tentoraz priniesol žánrovo úplne iný film, ktorý je z polovice autobiografický a zachytáva autorovu minulosť v Mexiku. Čiernobiela snímka je zameraná na bežný život strednej triedy v 70. rokoch. Za týmto filmom stojí Netflix a ak by získal Oscara, navždy by tým prepísal históriu.

Green Book

Príbeh odohrávajúci sa v 60. rokoch zachytáva život pianistu Dona Shirleyho a jeho šoféra na turné po južnej Amerike. Na filmovom festivale v Toronte získala táto snímka cenu divákov. Očakáva sa, že obaja herci–Viggo Mortensen a Mahershala Ali, budú nominovaní za svoj výkon. 

Čierny Panter

Režisér Ryan Coogler získal obrovské ovácie nie len pre to, že do kín priniesol nového superhrdinu, ale aj pre výbornú prácu, ktorú na filme urobil, či už ako režisér alebo scenárista. Kritici odhadujú, že okrem Ryana bude na Oscara nominovaný aj Michael B. Jordan za vedľajšiu úlohu. Veľkú šancu na nomináciu majú aj v kategórii špeciálne efekty. 

polygon.com

The Favourite 

Už z upútavky môžeme posúdiť, že kostýmy v tejto snímke kraľujú. Nesmieme zabudnúť na exkluzívne obsadenie a všetky tri herečky sa možno pobijú o zlatú sošku. Emma Stone, Rachel Weisz za vedľajšiu úlohu a Olivia Colman za hlavnú.

;t=9s

Prvý človek 

Hneď po La La Lande sa dvojica Ryan Gosling a Damien Chazelle pustili do ďalšieho projektu. Je tu šanca, že sa im podarí obhájiť víťazstvo z minulého roka. Navyše musíme pochváliť aj špeciálne efekty, ktoré majú tiež veľkú šancu na nomináciu. 

thedailybeast.com

Beautiful Boy

Drogovo závislého syna a jeho otca hrajú dvaja z najlepších hercov Hollywoodu –Timothée Chalamet a Steve Carell. Obaja majú veľkú šancu získať tento rok Oscara za snímku Beautiful Boy, ktorá uspela na mnohých festivaloch.

Destroyer

V tomto filme, viac ako hocičo iné, jednoznačne vedie výkon Nicole Kidman. Nielen to, že je vo filme na nespoznanie, ale vidíme ju v pozícii, na ktorú nie sme zvyknutí. Nicole jednoznačne prekonáva samú seba. Má tiež možnosť získať Oscara aj za snímku Boy Erased. Uvidíme, ktorý film zaujme Akadémiu viac.

b9.com.br

Widows

Po veľkom úspechu s filmom 12 rokov otrokom, prichádza britský režisér Steve McQueen s akčnejšou snímkou preplnenou hereckými hviezdami. Na filmovom festivale v Toronte získala špeciálnu pochvalu najmä Viola Davis. Uvidíme, či sa jej na Oscaroch pošťastí aj tento rok. 

The Hate U Give 

Film zameraný na africko-americkú komunitu sleduje príbeh dievčaťa Starr, ktorej pred očami zastrelia kamaráta a ona sa potrebuje s touto skutočnostou vyrovnať a nájsť svoje sebavedomie, aby mohla odolávať svetu, v ktorom žije. Amandla Stenberg je zvažovaná ako kandidátka na Oscara za hlavnú úlohu. 

;t=4s

Najčítanejšie