Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Láska nebeská oslavuje 15. narodeniny! Takto sa zmenili hviezdy tejto romantickej snímky!
Zdielať na

Láska nebeská oslavuje 15. narodeniny! Takto sa zmenili hviezdy tejto romantickej snímky!

Zdroj: mubi.com

Presne 14. novembra sa pred 15 rokmi dostal do kín jeden z najromantickejších filmov vôbec. V snímke pozostávajúcej z viacerých príbehov sme mohli vidieť mnoho známych tvári. Ako sa za ten čas zmenili a čo robia teraz?

Hugh Grant 

Hugh vo filme hral slobodného britského premiéra, ktorý sa zamiloval do jednej zo svojich zamestnankýň. Už v čase, keď bola Láska nebeská v kinách, bol Hugh obrovskou hviezdou, známou najmä z romantických komédií ako Štyri svadby a jeden pohreb, Notting Hill či Denník Bridget Jonesovej. Po Láskej nebeskej hral ešte v pokračovaní posledného zo spomínaných filmov, prekvapil v akčnej komédii Krycie meno U.N.C.L.E. a objavil sa po boku Meryl Streep vo filme Božská Florence.

hollywoodreporter.com

Martine McCutcheon 

Hughovu veľkú lásku vo filme hrala Martine McCutcheon. Po účikovaní v Láske nebeskej mala už len jednu väčšiu úlohu, v snímke Echo Beach. Martine sa okrem herectva venuje aj speváckej kariére a vydala niekoľko albumov. 

hollywoodreporter.com

Emma Thompson 

Emma je známou tvárou. Už pre Láskou nebeskou mala za sebou celkom slušnú kariéru. V roku 2006 hrala pestúnku Nanny McPhee a túto úlohu si zopakovala aj v roku 2015. Naposledy prepožičala svoj hlas v rozprávke Kráska a zviera. 

hollywoodreporter.com

Alan Rickman

Napriek skvelému výkonu v Láske nebeskej ostane Alan navždy spojený so Severusom Snapeom z filmov o Harrym Potterovi. Alan zomrel v januári 2016 na rakovinu pankreasu. 

hollywoodreporter.com

Liam Neeson 

Liam je poväčšine hercom v akčných snímkach a tak nežná úloha v Láske nebeskej prekvapila mnohých jeho fanúšikov. Tento herec jednoznačne nemá nudný život. V roku 2005 hral v komiksovke Batman začína, vo filmoch o Narnii daboval leva Aslana, no pravdepodobne najznámejšia je jeho úloha z filmu 96 hodín.

hollywoodreporter.com

Thomas Brodie-Sangster

Rola v Láske nebeskej bola pre Thomasa jednoznačne prelomovou. Spolu s Emmou Thompson neskôr hral v Kúzelnej opatrovateľke, v roku 2014 sa objavil vo filme Labyrint: Útek a mohli sme ho vidieť v dvoch sériach Hier o tróny.

hollywoodreporter.com

Colin Firth

Osem rokov po Láske nebeskej získal Colin Oscara za film Kráľova reč. Objavil sa ešte v mnohých snímkach, aj po boku svojich hereckých kolegov z Lásky nebeskej, Emmy Thompson a Hugha Granta. 

hollywoodreporter.com

Bill Nighy

Bill je nezastaviteľný. Účinkoval v mnohých známych snímkach, ako napríklad Underworld, Úžasný hotel Marigold, Jack, zabijak obrov, Lásky čas a objavil sa aj v Harrym Potterovi.

hollywoodreporter.com

Keira Knightley

V rovnakom roku ako vyšla Láska nebeská sa Keira objavila aj v prvej časti Pirátov z Karibiku a tak odštartovala jej kariéra. Vidieť sme ju mohli aj v romantickej klasike Pýcha a predsudok a vo februári uvidíte v kinách zatiaľ jej posledný film - Collette.

hollywoodreporter.com

Najčítanejšie