Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tak toto ste netušili! Týchto 12 hercov malo hrať pôvodne v Titanicu!
Zdielať na

Tak toto ste netušili! Týchto 12 hercov malo hrať pôvodne v Titanicu!

Zdroj: Profimedia

Kasting pre film Titanic trval dlho a do úvahy prichádzali rôzni talentovaní herci a herečky.

1. Matthew McConaughey mohol hrať Jacka Dawsona a Cala Hockleyho

Kate Winslet pôvodne robila konkurz s McConaugheym. No režisér, James Cameron mal pocit, že je príliš starý na to, aby mohol hrať 20-ročného Jacka. Okrem toho ho však zvažovali na postavu darebáka Caal Hockleyho, no údajne herec túto rolu odmietol.

2. Christian Bale mohol hrať Jacka Dawsona​

3. Johnny Depp si mohol zahrať Jacka Dawsona

Depp prezradil, že „pracoval“ na niekoľkých prvých stranách scenára, ale nakoniec sa doň nevedel dostať. Stačí povedať, že keďže mal problém s jeho čítaním, bolo by preňho ťažké prevziať hlavnú úlohu v tomto trháku.

​4. Paul Rudd mohol hrať Jacka Dawsona

Paul Rudd veľmi túžil po role mladého Jacka, napriek tomu, že v tom čase nebol taký známy, ako jeho konkurenti. Bolo to nielen preto, že by mu táto rola mohla veľmi pomôcť v kariére, ale aj preto, že jeho otec, Michael Rudd, je členom Historickej spoločnosti Titanicu. Chcel, aby bol jeho otec naňho hrdý, no režisér si nemyslel, že Paul Rudd sa na túto rolu hodí. Preto odporučil Leonardovi DiCapriovi, aby prišiel na kasting aj on.

5. Winona Ryder si mohla zahrať Rose Bukater

Ako Winslet priznala v rozhovore v roku 2012, po úlohe Rose veľmi túžila a ako 19 ročná začínajúca herečka bojovala proti veľmi talentovaným hviezdam. A to vrátane už detskej hereckej hviezdy, Wionone Ryder.

6. Uma Thurman si mohla zahrať Rose Bukater

Okrem Winony Ryder ako možnej kandidátky na rolu Rose, Kate Winslet tiež uviedla, že zvažovali aj Umu Thurman. Hviezda Pulp Fiction v tom čase ešte ťažila z úspechu tohto filmu a snažila sa o ďalšie veľké a komerčné snímky. Určite by bol Titanic jej najväčším filmom, no nebolo jej to súdené.

7. ​Gwyneth Paltrow mohla stvárniť Rose Bukater

Herečka prezradila, že bola jednou z posledných dvoch herečiek, ktorú zvažovali na postavu Rose. Nakoniec však ona sama odmietla túto úlohu. Aj keď nevysvetlila dôvod, pripustila, že sú chvíle, keď prijmete úlohy, ktoré neskôr ľutujete a chvíle, keď odmietnete iné úlohy, ktorých je škoda. Zdá sa však, že Paltrow to veľmi neľutuje, najmä preto, že v roku 1998 získala Oscara za najlepšiu herečku za film Zamilovaný Shakespeare. Paradoxne, túto úlohu údajne odmietla Kate Winslet.

​8. Claire Danes mohla hrať Rose Bukater

Danes odmietla rolu Rose, pretože nechcela s DiCapriom natáčať ďalšiu romantickú melodrámu po tom, čo sa stretli na pľaci k filmu Rómeo a Júlia podľa Williama Shakespeara. Nie preto, že by mali spolu zlú skúsenosť, ale preto, že cítila, že by opakovala tie isté kroky, ktoré už urobila.

9. ​Michael Biehn mohol hrať Cala Hockleyho

Michael Biehn a režisér James Cameron spolupracovali na filmoch Terminátor, Votrelci a Priepasť a zdalo sa, že títo dvaja si to zopakujú aj pri Titanicu. Biehn bol zvažovaný na rolu Cala Hockleyho, no napokon to nevyšlo.

10. Rob Lowe si mohol zahrať Cala Hockleyho

Rob Lowe bol tiež zvažovaný na rolu antagonistu Cala Hockleyho. Nakoniec však o to prišiel. Lowe pripustil, že aj keď nikdy nebol uvedený priamy dôvod, prečo ho napokon neobsadili, indície naznačujú, že jeho neslávne známe sexuálne video pravdepodobne mohlo mať vplyv na to, že túto úlohu nedostal.

11. Reba McEntire mohla stvárniť Molly Brown

Reba McEntire si v čase nakrúcania filmu Titanic budovala nielen kariéru ​herečky, ale aj muzikantky. Do role Molly Brown už bola obsadená, keď sa filmovanie odložilo na čas, keď mala naplánované hudobné turné. Pretože nechcela sklamať svojich fanúšikov a celý tím, rozhodla sa túto postavu odmietnuť.

12. Robert De Niro Mohol hrať kapitána Smitha

​Táto malá, ale kľúčová úloha bola najprv ponúknutá jednej z najväčších hviezd tej doby. De Niro ju však musel odmietnuť. Oscarová hviezda mala údajne v tom čase gastrointestinálnu infekciu, ktorá mu zabránila prijať túto malú, ale dôležitú rolu v romantickom epose Jamesa Camerona.

Najčítanejšie