Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
10 hercov, ktorí počas nakrúcania čelili svojmu najväčšiemu strachu!
Zdielať na

10 hercov, ktorí počas nakrúcania čelili svojmu najväčšiemu strachu!

Zdroj: From Dusk Till Dawn / Miramax

Máte z niečoho fóbiu? Ak áno, viete si predstaviť, aké to musí byť, keď sa jej musíte postaviť. Tu je 10 hercov, ktorí sa dokázali popasovať so svojím strachom.

1. RYAN REYNOLDS čelil klaustrofóbii vo filme POCHOVANÝ ZA ŽIVA

Rayn Reynolds

Rayn Reynolds

Buried / Lionsgate

Reynolds nakrúcal celý film v uzavretom priestore​, čo ho emočne veľmi vyčerpalo a bolo to o to horšie, že film bol veľmi realistický. Aj diváci sa cítili, ako by boli s hlavným hrdinom zavretí v škatuli. "Bolo to naozaj ťažké," poznamenal herec na margo nakrúcania.

2. SALMA HAYEK čelila strachu z hadov vo filme OD SÚMRAKU DO ÚSVITU

Salma Hayek

Salma Hayek

From Dusk Till Dawn / Miramax

​Quentin Tarantino, ktorý napísal k tomuto filmu scenár, neprezradil Salme, že tam má scénku s hadom.  Salma teda prijala úlohu bez toho, že by o tom vedela. Keď to chcela odmietnuť, Tarantino jej povedal, že Madonna súhlasila, že to urobí miesto nej a to vyhecovalo Salmu, aby to skúsila. Nakoniec sa táto scéna stala ikonickou. "Napokon to bolo dobré, pretože som musela prekonať svoj najväčší strach a nebola tam žiadna choreografia. Musela som preto pri tanci improvizovať," povedala herečka.

3. SYLVESTER STALLONE — strach z výšok vo filme Cliffhanger

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

Cliffhanger / TriStar Pictures

Ukázalo sa, že aj Sly má slabosť.  Režisér filmu Cliffhanger spomína takto na nakrúcanie: “Keď prvýkrát prišiel do talianskych Álp, pozrel sa na vrchol pred sebou a ja som mu povedal, že tam budeme nakrúcať. A on sa ma spýtal, kto tam hore pôjde? A ja na to: No ty! Pozrel sa na mňa a hovorí: Žartuješ? Ja mám strach z výšok." Režisér však vedel, že Stallone to neodmietne pred celým štábom, keďže by sa trápne cítil. Nakoniec, vďaka Stalloneho statočnosti, film nakrútili.

​4. UMA THURMAN — čelila klaustrofóbii vo filme Kill Bill, Volume 2

Uma Thurman

Uma Thurman

Kill Bill

​Jedna z najnapínavejších scén vo filmoch Kill Bill bola, keď Umina hrdinka bola pochovaná za živa a musela sa vyhrabať len vďaka svojej šikovnosti. Nebolo to však vôbec ľahké, keďže herečka trpí klaustrofóbiou.  "Aj keby som ňou netrpela, pochovanie za živa vám určite naženie strach."

5. REBEL WILSON — strach z výšok vo filme LADÍME 3 

Rebel Wilson

Rebel Wilson

Pitch Perfect 3 / Universal Pictures

Aj keď Ladíme 3 nevyzerá na film, kde by ste sa mali niečoho báť, Rebel Wilson vie svoje. Viackrát bola vystavená strachu z výšok a bolo to teda nervy drásajúce. Wilson si takto na to spomína: "Musela som 10krát zoskočiť z výšky a naozaj som sa hrozne bála."

​6. KRISTEN STEWART — strach z jazdenia na koni vo filme SNEHULIENKA A LOVEC

Kristen Stewart

Kristen Stewart

Snow White and the Huntsman / Universal Pictures

Stewart pripustila, že jazdenie na koni počas nakrúcania tohto filmu bolo pre ňu dosť nepríjemnou skúsenosťou.  "Nikdy som nechcela ísť na koňa. Milujem ich, myslím si, že sú krásne, no nenávidím, keď ich mám povedať, čo majú robiť."  

​7. MATT DAMON — strach z hadov vo filme Kúpili sme ZOO 

Matt Damon

Matt Damon

We Bought a Zoo / 20th Century Studios

Scarlett Johansson, ktorá tu tiež účinkuje, prezradila, že videla Matta Damona plakať ako dieťa  a pobehovať hore dolu, keď vypustili na pľaci hady. "Bol naozaj vystrašený a poriadne sa pritom potil," povedala herečka. Damon potvrdil, že je to pravda. 

​8. JENNIFER ANISTON — strach byť pod vodou vo filme Torta

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Cake / Warner Bros. Pictures

Táto Anistonovej fóbia má korene v jej detstve, keď ako 5-ročná skončila s trojkolkou v bazéne. Úloha v tomto filme si vyžadovala, aby bola pod vodou a pre herečku to bola skutočná trauma.   "Nakrútili sme to to na 30. krát. Už nikdy v živote to neurobím. "

​9. JAKE GYLLENHAAL — strach zo pštrosov vo filme Princ z Perzie: Piesky času

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal

Prince of Persia

Jake Gyllenhaal v skutočnosti nadobudol tento strach počas nakrúcania. Najprv to bola výzva, no skončilo sa to skutočným strachom:  "Vyzerali tak nevinne, ale v skutočnosti nie sú." Našťastie však pre Gyllenhaala, v scéne vo filme má pred týmito vtákmi utekať, takže jeho strach prišiel celkom vhod. Jeho kolegyňa z filmu, Gemma Arterton, spomína na nakrúcanie takto: "Bol naozaj vystrašený. A výraz na svojej tvári nehral - bol naozaj skutočný." 

10. SCARLETT JOHANSSON — strach z vtákov vo filme Kúpili sme Zoo

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

We Bought a Zoo / 20th Century Studios

​Ani Scarlett Johansson neprežívala jednoduché chvíle počas nakrúcania tohto filmu. Ukázalo sa, že herečka trpí ornitofóbiou a to sa prejavilo, keď musela na pľaci čeliť rôznym zvieratám a vtákom.  “Keby mi povedali, že si musím dať na rameno vtáka, urobila by som to, ale bolo by to veľmi ťažké." 

Najčítanejšie