Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Odborníci tvrdia, že filmy ako Zápisník jednej lásky sú nezdravé pre váš vzťah! Prečo je to tak?
Zdielať na

Odborníci tvrdia, že filmy ako Zápisník jednej lásky sú nezdravé pre váš vzťah! Prečo je to tak?

Zdroj: mentalfloss.com

Portál TimeOut sa opýtal psychológov a odborníkov na randenie, ktoré filmy sú pre vzťah naozaj nezdravé.

Asi jeden z najromantickejších filmov vôbec - Zápisník jednej lásky, pre váš vzťah alebo očakávania, nie je vôbec dobrý. Hoci vieme, že romantické filmy sú tu najmä pre to, aby nám ukázali to pekné zo vzťahov, ktoré medzi sebou ľudia majú, sú aj o prekonávaní prekážok. Práve toto prekonávanie je vo filmoch často vyobrazené až príliš ideálne.

Prečo teda experti nemajú radi film Zápisník jednej lásky? Dôvod je jednoduchý. Je nezdravý pre váš vzťah, pretože pravdepodobne nikto nepostaví dom vlastnými rukami len pre to, aby vám dokázal jeho či jej nehynúcu pravú lásku. Hoci je pravda, že táto dvojica to vo filme vôbec nemala ľahké, nakoniec veľmi dobre vieme, ako to skončilo. Okrem domu Noah písal Allie listy, celý ten čas na ňu čakal a skončilo sa to tak, že obaja zomreli, zatiaľ čo sa držali za ruky. Nič ideálnejšie už ani nemôže existovať. 

Medzi ďalšie filmy, ktoré odborníci neodporúčajú ako príklad pre váš vzťah, patrí napríklad Hriešny tanec. Prekáža im, že v tomto filme si Baby málo zastávala samu seba a nakoniec ju musel Johnny doslova zachrániť z rohu, v ktorom sedela. Údajne by nikto nemal čakať na to, aby ho zachránil rytier, ale ľudia by sa skôr mali spoliehať na to, že sa postavia sami za seba. Ďalším filmom, ktorý neobstál veľmi dobre je snímka Notting Hill. Podľa odborníčky na randenie - Jo Barnett, by nikto nemal sedieť na mieste a čakať, kým jeho spriaznená duša príde za ním. Ľudia totiž nestretávajú svoje spriaznené duše len tak, v obchode. Randenie podľa Jo vyžaduje námahu, ktorú musia ľudia do hľadania toho pravého či pravej vložiť. Pozitívne neobstál ani film Pomáda a to pre to, že by sme sa pre toho druhého nikdy nemali drasticky meniť. Podľa expertov je to tak, že sa protiklady priťahujú a Sandy a Danny sa už dávno priťahovali, no obaja sa snažili zmeniť pre toho druhého. 

lwlies.com

Medzi dobré príklady patrí napríklad film Annie Hall, pretože ukazuje dôležitosť a zložitosť komunikácie vo vzťahu. Taktiež dokazuje, že je takmer nemožné, aby vzťah stál len na vášni, pretože tá všetko nezachráni. Ďalším skvelým príkladom dobrého vzťahu sú Mia a Seb z filmu La La Land. Obaja si dopriali priestor, aby boli tými, kým chcú byť. Skvelý vzťah si vyžaduje dobré načasovanie. Hoci títo dvaja spolu neskončili, obaja na seba pozerali s úctou. Súhlasíte s týmito tvrdeniami odborníkov alebo si myslíte, že väčšina romantických filmov ukazuje lásku a vzťahy také, aké sú? 

Najčítanejšie