Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
12 hercov, ktorí sa odklonili od svojich typických rolí a takto to dopadlo!
Zdielať na

12 hercov, ktorí sa odklonili od svojich typických rolí a takto to dopadlo!

Zdroj: © Half Nelson / ThinkFilm, © Lars and the Real Girl / MGM

Schopnosť úplne sa prevteliť do postavy si vyžaduje veľké nadanie herca. Avšak niektorí herci stelesňujú jeden typ postáv veľmi často. Niekedy však stačí jedna rola mimo ich komfortnej zóny , ktorá ich posunie ďalej.

1. RYAN GOSLING

Zdalo by sa, že Ryan Gosling bude donekonečna lámať ženské srdcia. Rozhodol sa však nelimitovať samého seba. Vo filme Lars a jeho vážna známosť hral plachého mladíka, ktorý prechovával romantické city k nafukovacej panne. 

2. ARNOLD SCHWARZENEGGER

Arnold je spájaný s postavami, ktoré bojujú proti zlu a vždy vyhrávajú. V dráme Maggie ho však môžete vidieť v celkom inom svetle. Hrá muža , ktorý strávi posledné dni života so svojou dcérou, ktorá bola infikovaná vírusom zombie. Túto rolu dokonca kritici pozitívne ohodnotili.

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

© The Last Stand / Lionsgate, © Maggie / Mandate Pictures

3. REESE WITHERSPOON

​Reese Witherspoon je tvár romantických komédií. V seriáli, The Morning Show, však zosobňuje silnú ženu, ktorá bojuje za pravdu a spravodlivosť. To je nová stránka v jej kariére.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

© Legally Blonde / MGM, © The Morning Show / Hello Sunshine

​4. JENNIFER ANISTON

Jennifer Aniston je perfektná pri stvárnení dobrých dievčat, v roku 2014 však vystúpila zo svojho typického obrazu.  Zahrala si totiž hlavnú rolu v psychologickej dráme Torta. V tomto filme trpí jej postava chronickými bolesťami a vyhľadá preto psychologickú pomoc. Tento odklon od jej obvyklých postáv bol pozitívne prijatý kritikou a bola nominovaná aj na Zlatý glóbus.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

© We're the Millers / New Line Cinema, © Cake / Cinelou Films

​5. BLAKE LIVELY

Blake Lively zvykneme vidieť vo filmoch ako úžasnú blondínku. Pred krátkym časom sa však rozhodla skúsiť niečo nové vo filme The Rhythm Section, kde hrá ženu, ktorej príbuzní zomreli pri leteckom nešťastí.

Blake Lively

Blake Lively

© Cafe Society / Gravier Productions, © blakelively / instagram

​6. JUDE LAW

Typická rola Juda Lawa je tak trocha namyslený, šarmantný a šikovný muž. Je veľmi veľa filmov, kde stelesňuje práve takúto postavu. V seriáli Paola Sorrentina - The Young Pope, však celkom vybočil z tejto preňho  typickej úlohy a exceloval v roli bývalého newyorského arcibiskupa.

Jude Law

Jude Law

© Genius / Riverstone Pictures, © The Young Pope / HBO

7. SARAH JESSICA PARKER

Herečka, ktorú preslávila postava Carrie Bradshaw často hráva ženy, ktoré sú úspešné a bohaté. Vo filme Here and Now, hrala veľmi silný typ postavy – džezovú speváčku, ktorá zistí deň predtým, ako sa vydá na svetové turné,  že má smrteľnú chorobu.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

© All Roads Lead to Rome / Ambi Pictures, © Here and Now / Big Indie Pictures

​8. MARGOT ROBBIE

Margot je úžasná v postavách zlých dievčat. V historickej dráme Mária, kráľovná škótska, ktorá je príbehom Mary I Stuartovej a Alžbety I, hrá Margot Robbie celkom iný typ postavy. Nielenže touto úlohou upútala, ale podstúpila aj fyzickú premenu, ktorá si vyžadovala 4 hodinovú prípravu mekupu. Jej tvár mala totiž pôsobiť dojmom, že prekonala ovčie kiahne. Ukázalo sa, že sa neobáva byť na filmovom plátne ani škaredá.

Margot Robbie

Margot Robbie

© Terminal / Highland Film Group, © Mary Queen of Scots / Focus Features

​9. HELENA BONHAM CARTER

Helena Bonham Carter je skvelá pri stvárnení čarodejníc a víl. Tretia séria seriálu The Crown ju predstavuje v úlohe princeznej Margaret. Carter bola prekvapivo dobrá v úlohe elegantnej kráľovskej lady.

Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter

© Les Miserables / Working Title Films, © The Crown / Netflix

10. DWAYNE JOHNSON

​Dwayne Johnson je charizmatický športovec. V kriminálnej komédii  Be Cool, si však zahral iný typ postavy. Bol to kriminálnik, ktorý sa chcel stať filmovou hviezdou.

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

© Walking Tall / MGM, © Be Cool / MGM

11. BEN STILLER

​Ben Stiller je skvelý v komédiách v úlohách lúzrov. Vo filme Greenberg, však hrá iný typ úlohy. Jeho postava stratí prácu a po nervovom zrútení odchádza z nemocnice. Film bol úspešný a boli naň pozitívne ohlasy.

Ben Stiller

Ben Stiller

© Zoolander / Paramount Pictures, © Greenberg / Focus Features

​12. EDDIE MURPHY

​Je jasné, že Eddie Murphy má veľký herecký talent. V roku  2006 však dokázal, že pokojne môže hrať aj dramatické úlohy. V muzikáli Dreamgirls si zahral talentovaného speváka, ktorý si myslel, že hudba by nemala byť komerčná. Za túto rolu bol nominovaný na Oscara.

Eddie Murphy

Eddie Murphy

© Dr. Dolittle / 20th Century Fox, © Dreamgirls / DreamWorks

Najčítanejšie