Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Naozaj žijú alebo žili! Takto vyzerajú vaši obľúbení filmoví hrdinovia v skutočnosti
Zdielať na

Naozaj žijú alebo žili! Takto vyzerajú vaši obľúbení filmoví hrdinovia v skutočnosti

Zdroj: g.cz

Vedeli ste, že tieto obľúbené filmy vznikli podľa skutočných príbehov?

1. NEDOTKNUTEĽNÍ (2011)

Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svojho nového opatrovníka vyberie  živelného mladíka, ktorého práve prepustili z väzenia. Vedeli ste, že tento film vznikol podľa skutočného príbehu? Skutočný Philippe Pozzo di Borgo je bohatým francúzskym aristokratom, o ktorého sa stará Abdel Sell.

2. ERIN BROCKOVICH (2000)

Julia Roberts si zahrala mladú matku troch detí, ktorá odhalí znečisťovania podzemných vôd elektrárenskou spoločnosťou. Následky, ktoré zanechal jedovatý chróm na obyvateľoch priľahlého púštneho mestečka, sú katastrofálne - zhubné choroby, genetické zmeny, potraty. Erin získa dôveru poškodených ľudí i svojho šéfa a začne dávať dohromady veľký prípad. Neuveriteľný príbeh, ktorý sa naozaj stal.

3. VLK Z WALL STREET (2013)

Motivačný rečník, milionár Jordan Belfort naozaj žije. Je známy svojím bohémskym štýlom života,  skúsenosťami s drogami a tiež akciovými podvody, za ktoré si odsedel 22 mesiacov v americkej federálnej väznici. Leonardo ho zahrala veľmi presvedčivo, ale Oscara mu nevyniesol.

VLK Z WALL STREET

VLK Z WALL STREET

g.cz

4. LEGENDY ZLOČINU (2014)​

Film Legendy zločinu rozpráva príbeh gangstrov, dvojčiat Reggieho a Rona Krayovcov, jedných z najznámejších zločincov v histórii Veľkej Británie a ich ríše organizovaného zločinu, ktorú v 60. rokoch dvadsiateho storočia vybudovali vo východnej časti Londýna. Dvojrolu Rona a Reggieho stvárnil Tom Hardy. Dvojčatá skutočne žili, Ronnie zomrel v roku 1995, Reggie svojho brata prežil o päť rokov.

Legendy zločinu

Legendy zločinu

g.cz

5. DIABOL NOSÍ PRADU​ (2006)

Meryl Streep ako Miranda Priestly, ktorá vedie módny magazín Runway. V skutočnosti sa jedná o Annu Wintour, ktorá už od roku 1988 stojí na čele známeho amerického časopisu Vogue.

Diabol nosí Pradu

Diabol nosí Pradu

g.cz

​6. JEDZ, MODLI SA A MILUJ (2010)

Elizabeth M. Gilbert sa stala predlohou pre tento známy motivačný film. Julia Roberts ju zahrala bravúrne.

Jedz, modli sa a miluj

Jedz, modli sa a miluj

g.cz

​7. REVENANT: ZMŔTVYCHVSTANIE (2015)

Reálny Hugh Glass sa narodil v roku 1780 v Pensylvánii. Tento lovec kožušín bol známy vďaka svojmu neuveriteľnému boju s medveďom grizlym, ktorý prežil. Leonardovi táto rola konečne vyniesla vytúženého Oscara.

REVENANT

REVENANT

g.cz

8. HODINY (2002)

Nicole Kidman v úlohe spisovateľky Virginie Woolf. Nicole za svoj obdivuhodný výkon dostala Oscara.

Hodiny

Hodiny

g.cz

​9. HAČIKÓ - PRÍBEH PSA (2009)

Jeden z najsmutnejších filmov vôbec! Hačikó každý večer odchádzal na stanicu a dúfal, že sa jeho mŕtvy pán konečne vráti z práce domov. Hačikó čakal na svojho pána neuveriteľných 11 rokov.

Hačikó

Hačikó

g.cz

​10. KRSTNÝ OTEC (1972)

Carlo "Don Carlo" Gambino, významný taliansko-americký boss, ktorý bol v 60. rokoch 20. storočia vládcom amerického podsvetia. Tohto muža stvárnil vo sérii Krstný otec Marlon Brando.

Krstný otec

Krstný otec

g.cz

Najčítanejšie