Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Improvizácie a náhody, ktoré by ste v týchto filmoch nečakali! Vyvolali smiech aj niečo iné...
Zdielať na

Improvizácie a náhody, ktoré by ste v týchto filmoch nečakali! Vyvolali smiech aj niečo iné...

Vo filme, ako aj v reálnom živote, nejdú veci vždy tak, ako sú naplánované. Niekedy však tieto náhody vyzerajú tak, akoby boli starostlivo pripravované. Väčšina filmov je dokonca lepšia vďaka improvizáciám hercov.

1. AVENGERS: NEKONEČNÁ VOJNA — scéna, kde sa Spider-Man, Iron Man, a Doctor Strange po prvýkrát stretli so Strážcami galaxie

Avengers

Avengers

© Avengers

​Je tu veľa vtipných scén. Nie všetky však boli pôvodne v scenári. Napríklad v scéne, kde sa Peter Quill spýta, kde je Gamora, Tony Star mal povedať : „Mám lepšiu otázku: Kto je Gamora?“ Herec Dave Bautista sa však náhle spýtal: „ Mám lepšiu otázku: Prečo Gamora?“

2. GOOD WILL HUNTING — príbeh so ženou

Reprofoto/fansided.com

Príbeh psychoterapeuta o zlozvyku jeho zosnulej ženy (zvykla v noci prdieť a jednu noc to bolo tak nahlas, že zobudila psa) bol v skutočnosti výsledkom improvizácie Robina Williamsa. Smiech Matta Damona je preto v tejto scénke úplne reálny. A keby ste pozerali pozorne, zistíte, že kamera sa trochu triasla, pretože kameraman to tiež nevydržal a musel sa smiať.

3. RAIN MAN — scéna v telefónnej búdke

Rain man

Rain man

© Rain Man / United Artists / Everett Collection / East News

​​Počas nakrúcania tejto scénky, dostal Dustin Hoffman sám seba do trápnej situácie. Omylom si prdol v telefónnej búdke. Obaja herci, Dustin Hoffman aj Tom Cruise, však dohrali scénku tak, ako to bolo v scenári.

4. Star Wars: Epizóda V — Impérium vracia úder — vyznanie lásky

SITA

​V scenári bolo napísané, že Han mal povedať: „Aj ja ťa milujem“ po tom, ako mu to povedala Lea. To sa však zdalo Harrisonovi Fordovi primitívne, a preto povedal: „Ja viem“.

5. SKRYTÁ IDENTITA — zbraň v rukách Franka Costellu

Jack Nicholson

Jack Nicholson

© The Departed / Warner Bros., © CAP / KFS / Capital Pictures / East News

​Nebol to prvý prípad, keď Jack Nicholson na pľaci improvizoval. Leonardo DiCaprio bol však tiež v tejto scéne brilantný. Leo sa doslova triasol, keď Frank Costello, v podaní Nicholsona, namieril počas konverzácie naňho zbraň. Režisér Martin Scorsese má údajne stále z tejto scénky zimomriavky. Zbraň, ktorú Nicholson použil, bola totiž skutočná a použil ju bez toho, že by o tom niekomu povedal. Vytiahol ju v tom najmenej očakávanom momente.

6. BLÁZNIVÁ, HLÚPA LÁSKA — skok z Hriešneho tanca

V scenári nebol žiaden skok, ale Ryan Gosling si pomyslel, že by to mal urobiť. Dostal tento nápad, pretože to robil so svojimi priateľmi veľakrát v kluboch a baroch.

7. HARRY POTTER A DARY SMRTI: 2. časť— Voldemortova záverečná reč

Voldemort

Voldemort

Warner Bros

​Podľa hercov, ktorí sa zúčastnili na tejto scéne, Ralph Fiennes, ktorý si zahral Voldemorta, predniesol svoju reč inak, ako mal a to preto, aby na to ostatní skutočne zareagovali. Matthew Lewis (Neville Longbottom) pripustil, že Fiennesovo svojské rozhodnutie v ňom skutočne vyvolalo ozajstný hnev na Voldemorta a vďaka tomu zahral svoju postavu lepšie.  

8. VLK Z WALL STREET - scéna v reštaurácii 

Scéna, kde  Matthew McConaughey a Leonardo DiCaprio spievajú, alebo lepšie povedané „hmkajú“ a udierajú sa pritom do pŕs, mala v skutočnosti vyzerať celkom inak. Matthew sa však rozhodol improvizovať a použil rituál, ktorý robí v reálnom živote, keď chce relaxovať. DiCaprio po ňom jednoducho len opakoval, aj keď takmer vybuchol od smiechu.

Najčítanejšie