Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šesť šialených príbehov, ako sa hviezdy dostali k svojim ikonickým úlohám!
Zdielať na

Šesť šialených príbehov, ako sa hviezdy dostali k svojim ikonickým úlohám!

Herci dokážu pre vysnívanú úlohu podstúpiť kadečo.

Ben Affleck

David Fincher má väčšinou veľmi dobre premyslené, kto bude v jeho filmoch hrať. Niekedy sa však nedá naplánovať úplne všetko. Podľa Finchera dostal Affleck úlohu v jeho filme Stratené dievča pre jeho úsmev! "Vo filme je scéna, kde si novinári fotia manžela zmiznutej ženy a ten sa vedľa jej fotografie zvláštne usmeje. Prešiel som Google a našiel som asi 50 fotografií Bena, ktorý sa smial presne tak, ako som si predstavoval. Vtedy som si uvedomil, že je pre úlohu dokonalý," povedal Fincher. 

brightside.me

Jennifer Lawrence 

Niekto by si mohol myslieť, že Jennifer získala svoju prvú úlohu preto, že prišla na kasting s červeným nosom a mastnými vlasmi. Urobila to naschvál, aby sa vžila do úlohy 17-ročného dievčaťa z nefungujúceho rodinného prostredia. Jennifer zo začiatku nedostala úlohu vo filme Zmrznutá kosť, pretože si režisér myslel, že je pre túto úlohu príliš pekná, no Jen sa nenechala odradiť. Na kasting prišla naschvál pešo, bez make-upu a s vlasmi, ktoré si neumývala týždne. Za odmenu dostala rolu, po ktorej túžila.

brightside.me

Kate Winslet 

Neuveríte, ako získala Kate úlohu vo filme Titanic. Kate je určite talentovaná herečka, no na to, aby ju režisér do úlohy obsadil sa musela poriadne snažiť. S pomocou jej agenta získala číslo na Jamesa Camerona a neustále mu volala a trvala na tom, že je do úlohy Rose tá pravá. Dokonca mu domov nechala poslať kyticu ruží, ku ktorej napísala: "Od tvojej Rose". Možno už zašla príliš ďaleko, no oplatilo sa. 

brightside.me

Emma Watson 

Režisér mal problém nájsť niekoho do úlohy Hermiony, no keď sa k výberovému konaniu pripojila JK Rowlingová, veci sa konečne pohli. Jeden deň telefonovala s Emmou Watson a bola úplne uchvátená z toho, čo počula. Nešlo tak ani o to, čo Emma hovorila, ako o to, koľko toho hovorila. Rowlingová sa údajne ani nedostala k slovu a práve preto sa rozhodla obsadiť Emmu do známej role. 

brightside.me

Chloe Grace Moretz

Martin Scorsese chcel do filmu Hugo obsadiť len Britov. Chloe Grace, ktorá je Američanka, však úlohu chcela tak veľmi, že počas celého kastingu klamala, že je z Británie, no pravda sa odhalila, keď režisérovi ďakovala. Scorsese bol taký ohúrený jej odvahou, že jej tú úlohu nakoniec dal. 

brightside.me

Sophie Turner 

Všetci už asi poznáme silu sociálnych sieti, no viete si predstaviť, že to môže byť dôležité aj pri kastingu? Sophie tvrdí, že to u nej naozaj zavážilo. Podľa nej dostala úlohu v seriáli Hra o tróny len preto, že mala na sociálnych sieťach viac followerov, než ktokoľvek iný. 

eu.usatoday.com

Najčítanejšie