Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
TOP 11 filmov, ktoré si fanúšikovia Harryho Pottera zamilujú!
Zdielať na

TOP 11 filmov, ktoré si fanúšikovia Harryho Pottera zamilujú!

Sú magické, odvážne a zavedú vás do čarovných krajín.

Séria filmov Harry Potter skončila v roku 2011. Od tej doby vznikli ďalšie dva zaujímavé filmy, ktoré predchádzajú udalosti zo života mladého čarodejníka a nesú názvy Fantastické zvery a ich výskyt a Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny. Zožali veľký úspech a preto sme sa rozhodli, že pre vás pripravíme zoznam ďalších magických filmov, ktoré by sa vám mohli páčiť. Ktorý si vyberiete? ;-)

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Magické bytosti, hlboké priateľstva a hrdinské úlohy uspokoja fanúšikov Harryho Pottera, ktorí túžia po dobrodružstve a fantázii.

Hry o život

V tejto snímke nie je veľa mágie alebo čarodejníctva, ale príbeh mládežníkov, ktorí vzdorujú skorumpovaným autoritám určite uspokoja fanúšikov Harryho Pottera.

Kubo a kúzelný meč

Fanúšikovia Pottera si zamilujú Kuba, jeho kúzelný meč a dojemný rodinný príbeh.

Zlatý kompas

Vo filme Zlatý kompas spoznáme príbeh siroty menom Lyra Belacqua, ktorá, podobne ako Harry, žije v magickom paralelnom vesmíre.

Matilda

Táto veselá filmová adaptácia detskej knihy Roalda Dahla z 90. rokov rozpráva príbeh mladého génia menom Matilda, ktorá zistí, že má telekinetické schopnosti.

Podoba vody

Rovnako ako Harry Potter, Podoba vody je krásne štylizovaný príbeh so silnou správou o prijatí a tolerancii.

Faunov labyrint

Táto snímka vám pripomenie diel Harry Potter a Ohnivá čaša, pretože sa tu mladá Ofelia stretne s tajomným faunom, ktorý jej dá vo vnútri starovekého labyrintu tri úlohy, aby dosiahla nesmrteľnosť. Vo vnútri bludiska stretáva najrôznejšie príšery a zvieratá.

Rad nešťastných príhod

Aj keď v tomto príbehu nie sú žiadne čary, ale rovnako ako Harry Potter a jeho priatelia, Baudelairovia, tri nešťastné siroty, sú vynaliezaví a statoční a neboja postaviť tvárou v tvár zlu.

Nekonečný príbeh

Chlapec menom Bastian stratil matku a má život plný školského šikanovania. Jedného dňa vstúpi do kníhkupectva a objaví knihu s názvom Nekonečný príbeh. Nevedomky vstúpi do magickej krajiny sveta Fantázie.

Ako vycvičiť draka

V tomto obľúbenom rodinnom filme musí mladý vikingský teenager zajať a zabiť draka, aby sa stal mužom. Namiesto toho sa spriatelí a o svojho draka sa stará.

Atlas mrakov

Atlas mrakov je strhujúci, vizuálne výrazný film, ktorý prechádza šiestimi samostatnými obdobiami. Príbehy sa môžu odohrávať v rôznych časoch a na rôznych miestach, ale všetky sú nejakým spôsobom vzájomne prepojené.

Súvisiace články

Najčítanejšie