Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Scenár sa písal prakticky sám! Ktoré romantické filmy sú založené na skutočných príbehoch?
Zdielať na

Scenár sa písal prakticky sám! Ktoré romantické filmy sú založené na skutočných príbehoch?

Romantické filmy majú rady najmä ženy.

Mladá Viktória 

Rok predtým, než zasadla na trón, sa 17-ročná Viktória stretla so synovcom kráľa Belgicka, princom Albertom. Napriek tomu, že Viktrória tušila, že bol Albert do Anglicka vyslaný pre to, aby posilnil politický vplyv svojej krajiny, zamilovala sa do neho na prvý pohľad. Ich láska bola vzájomná a vzali sa v roku 1840. Boli spolu viac ako 20 rokov, až pokým chorý Albert nezomrel. Tento film sa zameriava na prvé problémy v ich vzťahu a na to, ako sa s nimi vysporiadali. 

Pinterest

Toreádor

Tento milostný príbeh sa odohráva v 40. rokoch 20. storočia. Manuel Laureano Rodríguez Sánchez bol známy toreádor, ktorý mal mnoho obdivovateľov. Zamiloval sa však do škandalóznej herečky, Lupe Sino, a jeho reputácia bola zničená. Hovorí sa, že to zničilo jeho kariéru, no mnohí tvrdia, že by v aréne čoskoro zomrel. Toreádor si jednoducho musel vybrať medzi pokojným životom s jeho láskou a medzi svojou profesiou. A o tom je tento film z roku 2007 s Adrienom Brodym a Penélope Cruz. 

prweb.com

To sa môže stať každému 

Charlieho žena stále myslela na peniaze a Charlie toho nemal ako policajt nikdy veľa a raz dokonca nemal dosť ani na to, aby sympatickej čašníčke nechal tringelt. Charlie však mal lístok do lotérie a tak sľúbil mladej čašníčke, že ak vyhrá, dá jej z toho polovicu. Nakoniec vyhral 4 milióny dolárov. V skutočnosti jej tú polovicu dal, no vo filme bola romanca medzi týmito dvoma vymyslená. 

Empire

Srdcu nerozkážeš

Tento film vytvoril samotný pár, ktorého sa týka. Napísali film o láske, do ktorej prišla nečakaná prekážka. Stand-up komik Kumail Nanjiani stretol svoju manželku Emily Gordon pri jednom zo svojich stand-upov a okamžite sa mu zapáčila. Jeho rodičia, tradiční Pakistanci, však trvali na tom, aby si zobral muslimku a nebrali do úvahy žiadne iné alternatívy. Emilyna rodina bola tiež komplikovaná a Kumail si k nim musel nájsť cestu. Zamilovaná dvojica z filmu je manželským párom doteraz a ich príbeh zo začiatku vzťahu stojí za pozretie. 

junkee.com

Nový svet

Táto historická dráma je inšpirovaná príbehmi z kníh Johna Smitha, ktoré opisujú pôvodných amerických obyvateľov a situáciu po tom, ako bolo dobité východné pobrežie. Medzi hlavnými postavami je aj Pocahontas a samotný ambiciózny John Smith, ktorí sa do seba zamilujú. Pocahontas si vyberie lásku a rozhodne sa žiť s cudzincami. John však musí čoskoro odísť objavovať ďalšie svety a Pocahontas sa obráti svet naruby. Vedeli ste, že tento príbeh nie je len animovanou rozprávkou?

filmlinc.org

Čistá duša 

Biografický príbeh o Johnovi Forbesovi Nashovi Jr., americkom matematikovi a výhercovi Nobelovej ceny za ekonómiu sa zameriava na hlavného hrdinu a jeho prácu na rôznych matematických teóriách. Počas tohto obdobia začal prejavovať známky paranoidnej schizofrénie, ktorú sprevádzali halucinácie. Jeho choroba ohrozovala aj jeho prácu a jeho manželstvo. Jeho manželka Alicia sa rozhodla aj napriek všetkému ostať a bojovať spolu s ním. 

britannica.com

50x a stále po prvý raz

Henry Roth sa zamiloval do Lucy Whitmore, čo znie úplne obyčajne, no Lucy trpela nezvyčajnou formou amnézie. Každé ráno sa zobudila a nevedela, čo sa stalo deň predtým. Henry sa nevzdal a každý deň sa s ňou znova stretol a vyhral jej dôveru. To je to, čo sa v tomto filme stalo. Existuje teória, že snímka bola inšpirovaná príbehom Michelle Philpots, ktorá mala amnéziu po zrážke áut v roku 1994. Rozdiel však je v tom, že ona stretla svojho manžela ešte predtým. Avšak, napriek tomu jej musel neustále pripomínať, že sú manželmi, hovoriť jej rôzne príbehy z jej života a nechávať odkazy, aby mohla normálne fungovať. 

pluggedin.com

Najčítanejšie