Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mal problém s alkoholom, prišiel na to sám: Tom Holland rozprával otvorene o svojej závislosti!
Zdielať na

Mal problém s alkoholom, prišiel na to sám: Tom Holland rozprával otvorene o svojej závislosti!

Zdroj: Daily Mail

Mladý herec je už viac než rok a pol bez alkoholu.

Tom Holland bol hosťom v podcaste On Purpose With Jay Shetty pre BBC a práve tam porozprával svoj príbeh, ktorý ho doviedol k rozhodnutiu nepiť alkohol. Tom si podľa jeho slov neuvedomoval, že má problém. Cez Vianoce sa asi vo väčšine domácností konzumuje alkoholu viac. Nebolo to inak ani u Toma a tak sa rozhodol, že vyskúša január bez alkoholu, tzv. suchý január. "Všetko, na čo som dokázal myslieť bolo, že by som si dal drink. Naozaj ma to vystrašilo. Vtedy som si uvedomil, že mám asi malý problém s alkoholom," povedal v podcaste. 

thetimes.co.uk

Toto zistenie posunulo Toma k rozhodnutiu nepiť ani vo februári. Chcel si dokázať, že s alkoholom problém nemá a dokáže ho nepiť dva mesiace. Avšak, v Anglicku, odkiaľ Tom pochádza, sa pije veľa a túžba dať si alkohol ho naďalej prenasledovala. "Cítil som, že sa neviem socializovať. Cítil som, že nemôžem ísť ani do pubu a dať si sódu s citrónom. Nemohol som ísť von na večeru. Naozaj som s tým zápasil. Začal som sa naozaj báť, že som od alkoholu závislý," priznal. Keďže s túžbou vypiť si zápasil aj naďalej prišiel k záveru, že si alkohol nedá až do svojich narodenín, ktoré sú 1. júna. To by celkovo znamenalo šesť mesiacov bez alkoholu. Keď sa Tomove narodeniny blížili vedel, že v abstinencii bude pokračovať aj naďalej. 

"Bol som najšťastnejší vo svojom živote. Spal som lepšie. Lepšie som zvládal problémy. Veci, ktoré by ma na pľaci kedysi rozhodili som zvládal bez problémov. Mal som v hlave jasnejšie. Cítil som sa zdravší. Opýtal som sa samého seba, prečo by som sa mal cítiť priviazaný k pitiu? Prečo som taký posadnutý dať si drink?"

Po roku a pol bez alkoholu vidí 27-ročný herec svoju situáciu jasnejšie. "Bol som určite závislý od alkoholu. Nehanbím sa to priznať," dodal. 

Tomova abstinencia inšpirovala aj jeho mamu k rovnakému návyku. "Páči sa jej to a je to úžasné. Neverím, aký rozdiel je, keď nepijem. Cítim sa úžasne," povedal. Tom možno inšpiruje svojím príbehom aj ďalších, ktorí možno ani nevedia, rovnako ako kedysi on, že čelia rovnakému problému. 

Najčítanejšie