Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Známy herec skoro prišiel o končatinu: Infekcia mu takmer zjedla ruku!
Zdielať na

Známy herec skoro prišiel o končatinu: Infekcia mu takmer zjedla ruku!

Zdroj: Just Jared

Stalo sa to tesne pred jeho prvou nomináciou na Oscara.

Herec Barry Keoghan je momentálne všade. Vidieť ho môžeme napríklad vo filme Saltburn, ktorý reprezentuje na červených kobercoch po celom svete. V rozhovore pre magazín GQ však prezradil, že jeho kariéru ohrozila choroba, ktorá by vydesila asi každého. 

gq.com

Írsky herec mal výnimočnú infekciu, ktorá doslova požierala jeho svalstvo. Zistil to tesne predtým, než začal s nakrúcaním filmu Duchovia Inisherinu v roku 2022. Nielenže doktori zvažovali amputáciu ruky, ale Barrymu dokonca odborníci povedali, že môže umrieť. Jeden z piatich ľudí postihnutých touto chorobou totiž umiera na zlyhanie orgánov. Martin McDonagh, ktorý režíroval film Duchovia Inisherinu navštívil Barryho v nemocnici len pár dní pred začiatkom nakrúcania. "Mali sme štyri dni do nakrúcania a jeho ruka bola úplne nafúknutá. On mi však povedal, že bude v pohode a vidíme sa v utorok," spomína Martin. Napriek tomu, že Barry zmeškal skúšky k filmu, získal za svoju úlohu nomináciu na Oscara.

ew.com

Odkedy sa Barry vyliečil, prijíma jednu skvelú úlohu za druhou. Okrem spomínanej snímky Saltburn ho momentálne môžete vidieť aj v seriáli  Apple TV+ s názvom Masters of the Air. 

Najčítanejšie