Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Prvé reakcie na film Duna: Časť druhá sú tu! Čo píšu zahraničné média?
Zdielať na

Prvé reakcie na film Duna: Časť druhá sú tu! Čo píšu zahraničné média?

Zdroj: Variety

Film Duna: Časť druhá prichádza do našich kín už 29. februára.

Režisér Denis Villeneuve chcel nakrútiť Dunu už keď bol tínedžerom. Na prvú časť snímky z roku 2021 bolo mnoho pozitívnych ohlasov a fanúšikovia sa už nevedeli dočkať pokračovania. Kritici už teraz píšu, že čakanie stálo za to. 

Niekoľko divákov, ktorí už mali možnosť film na svetových premiérach vidieť vychválili najmä herecký výkon Zendayi, ktorá vo filme hrá Chani. Táto postava nemala v prvej časti veľa priestoru, avšak to sa našťastie zmenilo. "Zendaya je hviezda," napísal kritik Hoai-Tran Bui z magazínu Inverese. Ďalší kritici podčiarkli výkon herca Austina Butlera, ktorý hrá zápornú postavu Freyda Rautha. Je to nová postava a tak mnohí nevedeli, čo môžu od hollywoodskeho fešáka čakať. Avšak v médiách nájdete aj názory, že pre Butlera ide o skutočne transformatívnu postavu, pre ktorú musel zápasiť s démonom z pekla. 

Duna: Časť druhá bude pokračovať presne tam, kde skončila prvá časť. Tešiť sa teda môžete na Timothéeho Chalameta v úlohe Paula Atreidesa, ktorý zápasí s novým prostredím krajiny Arrakis spoločne so svojou mamou Jessicou, ktorú hrá Rebecca Ferguson. Fremenov budú zastupovať už spomínaná Zendaya a Javier Bardem v úlohe Stilgara. Vracajú sa aj Josh Brolin, Stellan Skarsgard a Dave Bautista. Okrem nich vo filme uvidíte aj Florence Pugh, Leu Seydoux či Christophera Walkena. 

Niektorí novinári porovnali Denisa Villeneuvea s režisérmi ako Peter Jackson, George Lucas či David Lean. Tešiť sa môžeme vraj aj na spektakulárne bojové scény.

"Duna. Časť druhá je triumfom. Ešte väčším ako prvý film, ale oveľa intímnejším. Denis Villeneuve dokázal zhustiť druhú polovicu knihy do ohromojúceho akčného trháku. Je to na úrovni Pána prsteňov: Dve veže. Zendaya je hviezda"

"Duna: Časť druhá je majstrovské dielo. Možno jeden z najlepších vesmírnych filmov vôbec. Okrem toho, že je to vizuálne najokúzľujúcejší film, aký som kedy videl, útok na všetky zmysly, je to aj strhujúci politický thriller so štúdiom jednotlivých postáv. Obsadenie je úžasné, ale Rebecca Ferguson a Austin Butler sú najlepší."

Najčítanejšie