Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Režisér Duny prezradil, ktorá z postáv je najtragickejšia: Stalo sa z nej aj slávne meme!
Zdielať na

Režisér Duny prezradil, ktorá z postáv je najtragickejšia: Stalo sa z nej aj slávne meme!

Zdroj: The Direct

Denis Villeneuve zdieľal svoje myšlienky ohľadom vtipného meme, ktoré obletelo internet.

Stilgar bol určite jednou z najdôležitejších postáv Duny. Hral ho herec Javier Bardem a po druhej časti sa z neho stalo vtipné meme. Bolo to najmä preto, že jeho viera v Paula vo filme bola priam až slepá. Jeho slová "Lisan al Gaib", keď Paul prvýkrát jazdil na červovi, sa každému divákovi filmu určite vryli do pamäti. 

V rozhovore pre The New York Times sa Villeneuva pýtali, či bol prekvapený, že sa diváci smiali na Stiglarovej viere v Paula. Režisér priznal, že sa im vôbec nečuduje. "Som veľmi šťastný, keď mi hovoríte, že je tragickou osobou. Pre mňa je tou najtragickejšou osobou zo všetkých. Myšlienkou bolo priniesť do jeho postavy humor a urobiť z neho niekoho, koho budú ľudia milovať a aby cítili v jeho postave ľudskosť . Nie je strohou postavou, má veľké srdce. Jeho viera a jeho reakcie do toho prinášajú humor a to je niečo, čo na nakrúcaní sci-fi filmu milujem, pretože o tom môžem hovoriť bez toho, aby som niekoho urazil. Ide o to, že je to vymyslené náboženstvo. Všetky modlitby som navrhol sám a viem, že sú vymyslené. Stilgar mi osobne pripadal veľmi vtipný. A keď sa ľudia smejú, som veľmi šťastný, pretože to bol zámer," povedal Villeneuve. 

Reddit

V druhej polovici filmu sme mali možnosť vidieť, že Stilgar nie je len vtipnou postavou vo filme, ale pomáhal Paulovi dotlačiť ho do rozhodnutí, ktoré by inak neurobil. Viac zo Stilgara určite uvidíme v treťom pokračovaní Duny, ktoré už bolo potvrdené. 

Najčítanejšie