Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Do kín opäť mieri Garfield! Toto sú zaujímavé fakty o najznámejšej ryšavej mačke na svete!
Zdielať na

Do kín opäť mieri Garfield! Toto sú zaujímavé fakty o najznámejšej ryšavej mačke na svete!

Zdroj: csfd.sk

Vedeli ste, že Garfield oslavuje aj svoj medzinárodný deň?

Je uhundraný, no každý ho miluje. Taký je mačiak Garfield, ktorý je známy najmä ako animovaná mačka. Svoj medzinárodný deň oslavuje 19. júna a nový filmový počin, kde zohrá hlavnú úlohu, prichádza do našich kín už 2. mája. 

O Garfieldovi sa mohli čitatelia po prvý raz dočítať 19. júna 1978 v komikse. Išlo o nadrozmernú mačku, ktorá chodila po štyroch. Jedna vec sa za tie roky nezmenila a to sú jeho prižmúrené oči. Garfield tak stále vyzerá, že je niečím otrávený. Garfield sa podľa komiksu narodil v talianskej reštaurácií, odkiaľ pochádza aj jeho obľúbené jedlo, lasagne. Mačiak dostal svoje meno po starom otcovi svojho tvorcu, Jima Davisa. 

Za tie roky si Garfield prešiel kadečím. V októbri roku 1989 však vyšiel naozaj nevšedný príbeh, v ktorom mal mačiak existenčnú krízu. Garfield sa v komikse zrazu prebudil do tmavého a prázdneho domu, čo ho viedlo k otázkam o vlastnom živote a musel čeliť svojmu najväčšiemu strachu - samote. 

Hovorí sa, že Garfield dokáže ročne zarobiť približne 750 miliónov až miliardu dolárov len na merčendajzingu. Odhaduje sa, že komiksy čítalo vyše 200 miliónov ľudí po celom svete. Vy sa naňho môžete tešiť v snímke Garfield vo filme už od 2. mája. 

Najčítanejšie