Skoro jasno
21°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Rozprávka V hlave 2 čelí škandálu: Bývalý zamestnanec sa sťažuje na štúdio Pixar!
Zdielať na

Rozprávka V hlave 2 čelí škandálu: Bývalý zamestnanec sa sťažuje na štúdio Pixar!

Zdroj: Cinemart.sk

Údajne ide o najväčšiu krízu v histórii známeho štúdia, v ktorom vznikli najznámejšie rozprávky na svete.

Pracovať pre štúdio Pixar nemusí byť také rozprávkové, ako sa môže zdať. Bývalý zamestnanec štúdia Pixar obviňuje svojho ex-zamestnávateľa z hrozných pracovných podmienok, ktoré nazval za najväčšiu krízu v histórii štúdia. Pokračovanie známeho filmu V hlave sa stalo najzárobkovejším fimom v histórii štúdia. Zarobil 1,6 miliardy dolárov. Napriek tomu, že štúdio na tomto filme nezarobilo málo, za posledné mesiace sa rozlúčilo so 175 zamestnancami. 

V správe portálu IGN sa desať bývalých zamestnancov rozhodlo anonymne uverejniť informácie, ktoré štúdiu Pixar určite nepomôžu. "Mesiac alebo dva pracovali animátori sedem dní v týždni. Neskutočné množstvo pracovníkov v produkcii robilo prácu, ktorú predtým nikdy nevykonávali. Bolo to hrozné. Trúfam si povedať, že minimálne 95 percent ľudí, ktorí boli prepustení, sú teraz finančne na dne. Vnútorná kultúra Pixaru je práve teraz hrozná. Veľké množstvo ľudí si hovorí, že to už nezvláda. Bola to práca, ktorá bola uponáhľaná, s paranoidným líderstvom a nepriamou komunikáciou. Pracovali sme 24 hodín, 7 dní v týždni. Po čase vám to dá pocítiť aj telo. Deň, kedy prišlo prepúšťanie, bol ako pohreb. V hale sa plakalo," povedal vo vyhlásení jeden z bývalých zamestnancov. 

Najmä pre pandémiu bolo štúdio Pixar v dosť zlom finančnom stave a všetci dúfali, že ho práve V hlave 2 zachráni. Štúdio bolo rozhodnuté dať do tohto filmu všetku pracovnú silu, od ktorej očakávali, že svojej práci tiež obetujú maximum. Toto sa však zjavne nestretlo s pochopením u všetkých zamestancov. Ako by ste reagovali na takéto požiadavky svojho zamestnávateľa vy? 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pixar (@pixar)

Najčítanejšie