Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ako bude znieť nový Trainspotting?
Zdielať na
Novinky

Ako bude znieť nový Trainspotting?

Zdroj: itafilm.sk

Tvorcovia filmu odhalili soundtrack k pokračovaniu s názvom T2 Trainspotting, ktorý sa do kín dostane už v polovici februára.

Keď dnes už Oscarový režisér Danny Boyle natočil v roku 1996 čiernu komédiu Trainspotting, nemohol tušiť, aký kult vytvoril. Príbeh mladých narkomanov zo škótskeho Edinburghu, na čele s Rentonom (Ewan McGregor), označujú mnohí kritici za generačnú výpoveď deväťdesiatych rokov, a k tomuto statusu filmu pomohlo aj kreatívne využitie dobovej hudby.

Na žánrovo rozmanitom sountracku prvého Trainspottingu sa objavili mnohé hviezdy vtedajšej alternatívnej scény:  Iggy Pop, Primal Scream, Blur, New Order, či Underworld. Soundtrack, označený magazínom Vanity Fair za siedmy najlepší soundtrack histórie kinematografie, sa dokonca dočkal pokračovania v podobe výberu piesní, ktoré sa do filmu nedostali, no Boylov tím sa pri natáčaní filmu nimi inšpiroval.

Vo februári do kín zamieri pokračovanie filmu s názvom T2 Trainspotting, v ktorom sa odhalia osudy postáv z jednotky po 20 rokoch.

Trailer k filmu T2 Trainspotting

Producenti filmu odhalili, aká hudba v ňom zaznie, a zdá sa, že pôjde o zaujímavý mix nostalgických odkazov a noviniek. Soundtrack začína remixom známeho hitu Iggyho Popa Lust For Life od legiend The Prodigy, s dvoma novými trackmi sa na ňom predvedú priekopníci elektroniky Underworld, no priestor dostane napríklad aj mladé hip-hopové trio z Edinburghu, Young Fathers, či alternatívni Wolf Alice, ktorých chytľavý Silk znie aj v prvom traileri k novinke.

T2 Trainspotting soundtrack tracklist:

01 Lust For Life - Iggy Pop (The Prodigy Remix)

02 Shotgun Mouthwash - High Contrast

03 Silk - Wolf Alice

04 Get Up - Young Fathers

05 Relax - Frankie Goes To Hollywood

06 Eventually But (Spud's letter to Gail) - Underworld, Ewen Bremner

07 Only God Knows - Young Fathers

08 Dad's Best Friend - The Rubberbandits

09 Dreaming - Blondie

10 Radio Ga Ga - Queen

11 It's Like That - RUN-DMC, Jason Nevins

12 (White Man) In Hammersmith Palais - The Clash

13 Rain Or Shine - Young Fathers

14 Whitest Boy On The Beach - Fat White Family

15 Slow Slippy - Underworld

 Film Trainspotting 2 bude mať v slovenských kinách premiéru 16. februára 2017.

 

Zdielať na

Najčítanejšie