Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Emma Watson odmietla rolu Popolušky
Zdielať na

Emma Watson odmietla rolu Popolušky

V marci do kín zavíta filmová adaptácia Kráska a zviera, v ktorej hlavnú úlohu obsadila nežná Emma Watson. Nie je to však prvýkrát, čo si ju spoločnosť Disney vybrala do postavy rozprávkovej princeznej.

Už o pár týždňov sa diváci môžu tešiť na jeden z najočakávanejších filmov tohto roku z produkcie Disney. Ide o hranú adaptáciu Kráska a zviera, v ktorej bude hviezdiť Emma Watson, známa z filmovej série Harryho Pottera. V nedávnom rozhovore pre Total Film sa herečka vyjadrila, že už raz podobnú ponuku odmietla. Malo ísť o rolu Popolušky v disneyovskej adaptácii Popolušky z roku 2015. Prezradila, že to nebolo preto, žeby vyčkávala na rolu Belle z filmu Kráska a zviera. V tom čase totiž ani netušila, že sa tento projekt rozbieha. S princeznovským charakterom v Popoluške však herečka nebola natoľko stotožnená, naopak, postava Belle v adaptácii Kráska a zviera v nej zarezonovala omnoho viac. Spája totiž v sebe neobvyklosť, súcitnosť a nezaujatosť. Herečka sa tiež nechala počuť, že je pre ňu postava Belle skutočne inšpirujúca aj preto, že si dokázala udržať nezávislý pohľad na skutočnosť, nie je ovplyvniteľná inými ani sa nestavia do pozície obetného baránka.

Emma Watson, film Kráska a zviera

Emma Watson, film Kráska a zviera

Saturn Entertainment

​Sympatickým faktom je, že herečka sa v prípade Popolušky nenechala zlákať ani finančnou odmenou. Odmietnuť takú obrovskú príležitosť si skutočne nedovolí len tak hocikto. Film totiž zaznamenal obrovský úspech po celom svete, získal uznanie nielen od skalných fanúšikov Disney rozprávok, ale aj od kritickej verejnosti a zarobil 543 miliónov dolárov na celom svete. Emma Watson však odmietla rolu z dôvodu, že sa necítila byť tou správnou voľbou pre postavu Popolušky.

Emma Watson, Film Kráska a zviera

Emma Watson, film Kráska a zviera

Saturn Entertainment

Nakoniec to však vyzerá, že je všetko ako má byť a Emma Watson sa omnoho lepšie stotožňuje s charakterom Belly, čo jej pri hereckom výkone  mohlo iba pomôcť. Všetko nasvedčuje tomu, že jej táto úloha skutočne pristane a už po traileri sú ohlasy fanúšikov veľmi pozitívne. Je teda viac ako pravdepodobné, že hraná adaptácia filmu Kráska a zviera zaznamená masívny úspech. Okrem Emmy Watson sa na plátne zjavia Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Ian McKellen či Emma Thompson.

Emma Watson, film Kráska a zviera

Emma Watson, film Kráska a zviera

Saturn Entertainment

​Réžie sa ujal oscarový režisér Bill Condon a kvalitné hudobné spracovanie môžeme tiež očakávať od oscarového skladateľa Alana Menkena. Kráska a zviera bude mať u nás premiéru už 16. marca. Dovtedy sa fanúšikovia môžu potešiť z podmanivého traileru, ktorý uzrel svetlo sveta iba prednedávnom.

Najčítanejšie