Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Saoirse Ronan a Timothée Chalamet prezradili, aké je to byť idolom dnešných mladých ľudí!
Zdielať na
Novinky

Saoirse Ronan a Timothée Chalamet prezradili, aké je to byť idolom dnešných mladých ľudí!

Zdroj: etonline.com

Okrem kamarátstva a účinkovania vo filme Lady Bird ich spája aj fakt, že ak vyhrajú Oscara, budú jednými z najmladších vo svojej kategórii. Saoirse Ronan a Timothée Chalamet sú obaja nominovaní v kategórii herec/herečka v hlavnej úlohe. Timothée za film Daj mi tvoje meno a u Saoirse je to spomínaná snímka Lady Bird.

Mladá herečka bola na Oscara nominovaná už dvakrát, a to za filmy Pokánie a Brooklyn. V hereckom svete sa potuluje od svojich siedmych rokov. Timothée síce nebol v Hollywoode úplne neznámy, no jeho veľká chvíľa nadišla až pri prvej vážnej hlavnej úlohe vo filme Daj mi tvoje meno, kde hrá mladého 17-ročného homosexuála Elia. Obaja sú veľmi mladí, Saoirse má 23 a Timothée má 22 rokov. Narodili sa v New Yorku, no Saoirse vyrastala Írsku.

nytimes.com

V jednom rozhovore sa vyjadrili ako vnímajú to, že v nich mnoho mladých ľudí môže vidieť svoje idoly. „Keď hráte vo filmoch takých dobrých, akými sú Lady Bird a Daj mi tvoje meno, máte veľkú zodpovednosť zobraziť ich pravdivo. Mladí ľudia to budú sledovať a budú si hovoriť, že sa v mojej postave vidia. Čo ak to nedokážem?“ rozrozprával sa o svojich pochybách mladý herec.

Saoirse to vidí podobne: „Zakaždým, keď dokončím svoju prácu mám pocit, že sa musím odpútať od svojej postavy. Navyše sa snažím každému vyhovieť. Nerada hnevám ľudí. Vo svojej práci som sa však dostala do bodu, v ktorom sa musím pevne držať svojich rozhodnutí, ktoré som urobila alebo ísť slobodne ďalšou cestou, aj keď mi okolie hovorí, že sa mám rozhodnúť inak. Je to ťažké.“

nytimes.com

​Fakt, že obaja vyrastali vo filmovom svete ich zbližuje. „Neviem aké to bolo pre teba Timmy, keď si po prvý raz prechádzal všetkými ceremoniálmi. Keď som to robila s filmom Brooklyn, bolo to nádherné, ale trošku ohromujúce. Ako som už spomínala, deje sa to rýchlejšie, než to stíham chápať. Tentoraz mi to pripadá viac uvoľnené, možno preto, že to robíme spolu,“ zdôverila sa Saoirse.

Dvojica kamarátov si rozumie vo viacerých stránkach a sú radi, že môžu prechádzať svojim hektickým životom spolu, najmä počas rôznych ceremónií, ktoré musia pre filmy absolvovať. Timothée by bol rád, ak by raz mohol hrať vo filme, ktorý bude Saoirse režírovať a Saoirse ho zase podporuje v ďalšom výbere odvážnych rolí. Zdá sa, že v niektorých prípadoch sú v Hollywoode podpora a kamarátstvo predsa len cennejšie než sláva.

Autorka: Lucia Harbuľáková

Zdielať na

Najčítanejšie