Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
6 hollywoodskych hercov, ktorí si liečia dušu!
Zdielať na

6 hollywoodskych hercov, ktorí si liečia dušu!

Zdroj: profimedia

Mohli by sme si myslieť, že slávni ľudia majú perfektné životy, ale opak je častokrát pravdou. Ako sa hovorí, nie je taký biznis, akým je šoubiznis…

Herci to veru nemajú jednoduché, pretože celý život pracujú najmä so svojimi emóciami, ktoré ich niekedy aj tak trošku prevalcujú. Napriek hviezdnemu lesku, aj oni majú problémy bežných ľudí a popritom sa musia ukazovať pred očami verejnosti, niekedy bez ohľadu na vlastné pocity.

Jim Carrey

profimedia

​Je ťažké uveriť, že taký skvelý komik, akým je Jim Carrey, trpí depresiami. Nikto to netušil až do roku 2009, keď o tom začal rozprávať na verejnosti. Uvedomil si, že nemá čo stratiť a priznal, že v jeho živote sú aj smutné dni a niekedy mu v nich pomáha Prozac. Preto sa nemôžeme čudovať, že napriek svojmu komediálnemu talentu, zahviezdil aj v dramatických úlohách, ako napríklad vo filme Večný svit nepoškvrnenej mysle, alebo Muž na mesiaci. Jim sa v posledných rokoch trochu stiahol do úzadia, venuje sa meditácii a tvrdí, že už nepotrebuje žiadne lieky.

Drew Barrymore

profimedia

Potom, čo Drew Barrymore dosiahla veľký úspech v rannom detstve (E.T.) prepadla drogám a alkoholu. Keď bola tínedžerka, začali s ňou byť veľké problémy. Už v štrnástich, pár dní po tom, ako vyšla z liečebne, sa pokúsila o samovraždu. Jej najväčším problémom bolo, že odmietala akúkoľvek liečbu, prezentovala samu seba ako “blázna” a bola na to hrdá. Drew asi najviac pomohlo materstvo, pretože v posledných rokoch sa zdá byť oveľa pokojnejšia. Napriek tomu, divoká minulosť na nej zanechala stopy a občas trpí záchvatmi paniky.

Jean-Claude Van Damme

Profimedia

​Herec a majster bojových umení, ktorý sa narodil v Belgicku, Jean-Claude Van Damme, sa v roku 2011 priznal, že trpí bipolárnou poruchou osobnosti. “Niekedy ma budete milovať a inokedy nenávidieť. Čo mám robiť? Nie som perfektný. Už v mladosti som trpel vážnymi zmenami nálad. Pre všetkých bola obloha modrá a pre mňa čierna.” Van Damma sprevádzali depresie už od tínedžerského veku. Vtedy však, našťastie, zistil, že ho tréning robí šťastným a vďaka tomu aj dosiahol svoj čierny pás v karate. Keďže bol šťastný iba keď dosahoval fyzické vypätie, čoskoro ho to priviedlo ku kokaínu, od ktorého bol veľmi rýchlo závislý. Po troch rokoch sa prihlásil na liečenie, ale vydržal tam iba týždeň. Neskôr ho to doviedlo až ku pokusu o samovraždu. To bol ten moment, keď si uvedomil, že má vážny problém a začal ho riešiť. Dodnes užíva lieky.

Halle Berry

Profimedia

Exotická herečka Halle Berry priznala, že v roku 1997, po rozvode so známym bejzbalovým hráčom Davidom Justiceom, chcela spáchať samovraždu. “Sedela som v aute a bol pustený plyn. Vtedy sa mi pred očami zobrazil pohľad na moju mamu, ako ma nachádza mŕtvu… ten pohľad mi zachránil život. Obetovala tak veľa pre svoje deti a ukončiť svoj život by bolo odo mňa veľmi sebecké. Mala som vtedy o sebe veľmi nízku mienku, ale povedala som si, že už nikdy nebudem taká zbabelá.” Neskôr trpela post-traumatickou depresiou a napriek vzhľadu, ktorý jej mnohé ženy závidia, ona sama seba stále podceňuje.

Mel Gibson

profimedia

​U Mela Gibsona taktiež diagnostikovali bipolárnu poruchu osobnosti, pred tým známejšiu ako maniodepresia. Tento stav sa vyznačuje extrémnymi výkyvmi nálad a pocitov. Okrem toho má aj problémy s alkoholom a v roku 2006 ho dokonca zatkli, pretože opitý vykrikoval “anisemitské” heslá. Herec sa neskôr hanbil sa za svoje správanie a za všetko sa ospravedlnil. Nakoniec vyhľadal aj odbornú pomoc.


Catherine Zeta-Jones

Profimedia

​Napriek tomu, že to dlhé roky tajila, Catherine Zeta-Jones, po tom, ako jej manželovi Michaelovi Douglasovi diagnostikovali rakovinu krčného hrtana, v roku 2011 priznala, že trpí bipolárnou poruchou osobnosti. Hollywoodska kráska neskôr povedala, že jej manžel veľmi pomohol a tieto zlé časy ich ešte viac utužili. Pre magazín People povedala: “Táto choroba ovplyvňuje milióny ľudí a ja som jedna z nich. Ak moje priznanie podnieti čo i len jedného človeka, aby začal hľadať pomoc, potom to stálo za to. Nie je dôvod trpieť osamote, tak, ako nie je hanba vyhľadať pomoc.”

Súvisiace články

Najčítanejšie