Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
10 celebrít, ktoré nedokončili strednú školu!
Zdielať na

10 celebrít, ktoré nedokončili strednú školu!

Zdroj: profimedia

Škola je síce základom života, ale nie každému zaručí aj úspech. Väčšinou je život tým, ktorý nás naučí oveľa viac v praxi. Tieto celebrity sú toho živým dôkazom.

Johnny Depp

Johnny odišiel zo školy, keď mal 15 rokov. Bola to skôr následná reakcia na rozvod svojich rodičov, ktorý znášal dosť ťažko. Unikol do sveta hudby a hral na gitaru v jednej rockovej kapele. Toto emočne náročné obdobie dokonca riešil aj sebapoškodzovaním, z ktorého mu zostali mnohé jazvy. V hudobnej kariére mu to síce nevyšlo, ale herectvo z neho urobilo skutočnú hviezdu.

Tom Cruise

Tom Cruise vo filme Top Gun

Tom Cruise vo filme Top Gun

profimedia.sk

​Tom vyrastal vo veľmi zlých pomeroch, v ktorých bol konfrontovaný s chudobou a zneužívaním. V poslednom ročníku strednej školy to vzdal, aby sa mohol venovať iba herectvu. Odišiel, aby urobil kariéru na Broadway (New York) a už v 19-tich rokoch natočil prvý film.

Jim Carrey

profimedia

​Jim sa narodil vo veľmi chudobných pomeroch a bol nútený opustiť školu, aby mohol pracovať na plný úväzok ako vrátnik. V tom čase celá jeho rodina bývala dokonca v karaváne. Do práce si zvykol nosiť aj baseballovú palicu, pretože ho to tak hnevalo, že mal chuť niečo aspoň rozbiť. Našťastie sa nikdy nič vážne nestalo. Keď sa jeho rodičom trochu zadarilo, Jim sa začal venovať Stand Up Comedy, kde nakoniec objavili aj jeho talent.

Mark Wahlberg

profimedia

​Mark opustil školu v deviatej triede a to pre všetky "zlé dôvody". Ako najmladší z deviatich detí mal neustále problémy so zákonom a taktiež bol už v trinástich rokoch závislý od kokaínu. Veľkým rebelom bol ešte dlhé roky, keď sa dal na kariéru rappera a modela. Až o niekoľko rokov neskôr mu herecká kariéra konečne priniesla pokoj a dokonca si dokončil aj strednú školu (v roku 2013).

Chris Rock

profimedia

​Je jedným z najznámejších komediantov v súčasnosti, ale cesta to rozhodne nebola jednoduchá. Chris opustil strednú školu, aby mohol zarábať a venovať sa Stand Up Comedy. Počas svojich výstupov to často spomínal s tým, že rozhodne na to nie je hrdý a každý by mal strednú školu dokončiť.

Nicole Kidman
Nicole Kidman v Cannes

Nicole Kidman v Cannes

profimedia

Táto austrálska herečka odišla zo školy, keď mala 16 rokov, avšak nebolo to zo žiadneho rozmaru. V roku 1984 jej mame totiž diagnostikovali rakovinu prsníkov. Bolo to pre ňu náročné obdobie, pretože ich finančné zdroje boli veľmi obmedzené, a tak sa Nicole rozhodla pomôcť. Pracovala ako masérka. Neskôr však školu dokončila aj so svojou hereckou kolegyňkou, Naomi Watts.

Charlie Sheen

SITA

​U Charlieho to nie je až takým prekvapením a zostáva verný svojej reputácii. Zo školy ho vyhodili týždeň pred maturitou pre katastrofálne výsledky. Avšak, aby sme mu nekrivdili, bol veľmi dobrým nadhadzovačom v baseballovom tíme Santa Monica High School a taktiež sa už vtedy začal venovať filmu. So svojimi kamarátmi natočili 8 krátkych filmov. A kto boli tí kamoši? Rob Lowe a Sean Penn!

Quentin Tarantino

SITA

​Tento svetoznámy režisér odišiel zo školy v šestnástich, aby sa mohol venovať herectvu, na ktoré si sám zarábal ako uvádzač v kine pre dospelých. Napriek tomu, že stratil vášeň pre herectvo, jeho ďaľšia práca vo videopožičovni ho utvrdila v jeho láske k filmom. Keď sa ho ostatní pýtajú na vzdelanie, odpovedá: ”Keď dostanem otázku, či som chodil na filmovú školu, odpovedám: Nie, ja som chodil na filmy”.

Simon Cowell

SITA

Najznámejší porotca z televíznej show American Idol odišiel zo školy, keď mal 16 rokov. Dostal totiž príležitosť pracovať ako asistent v nahrávacej spoločnosti. Neskôr všetky skúsenosti zúročil založil si vlastné vydavateľstvo.

Richard Branson

profimedia

​Tento známy filatelista, humanista a predovšetkým miliardár, je hrdým majiteľom (zakladateľom) značky Virgin, ktorá okrem hudobného vydavateľstva, má pod sebou asi 400 ďaľších, nie menej úspešných, firiem. Avšak Sir Richard sa vypracoval, ako sa hovorí, “od piky”. Zo školy totiž odišiel ako 16-ročný, pretože je dyslektik a taktiež sa mu nepáčili vtedajšie metódy výučby. Našťastie ho vo všetkom podporovali rodičia a boli mu nápomocní aj v jeho začínajúcej pracovnej kariére.

Súvisiace články

Najčítanejšie