Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Reese Witherspoon: “Utečte od muža, ktorý sa nevie vysporiadať s vašimi ambíciami!”
Zdielať na

Reese Witherspoon: “Utečte od muža, ktorý sa nevie vysporiadať s vašimi ambíciami!”

Zdroj: profimedia

Po sérii hororov prichádza do našich kín aj nová svieža komédia "Ktorý je ten pravý?" v hlavnej úlohe s ambicióznou Reese Witherspoon.

Alica má 40 rokov, dve deti, práve sa rozišla s manželom a vracia sa naspäť do mesta, v ktorom sa narodila. Chce si utriediť myšlienky, vrátiť sa ku koreňom, a ako sa hovorí, začať odznova. Veď život vraj aj tak začína až po štyridsiatke. Narodeninová párty sa zdá byť tým správnym odrazovým mostíkom. Avšak, tou sa to napokon všetko aj zvrtne…

TRAILER:  KTORÝ JE TEN PRAVÝ?

;

Tématicky sa tu stretávame s úlohou samostatnej matky - živiteľky, a preto sa Reese rozhodla, že sa na túto tému trošku rozrozpráva. Pre magazín Glamour veľmi priamo povedala: ”Utečte preč od muža, ktorý sa nevie vysporiadať s vašimi ambíciami. Bežte preč! Na svete je toľko iných mužov, pre ktorých sú ambície sexi a skvelé!”

Witherspoon verí, že pre ženy je veľmi dôležité, aby rástli a nepotlačovali svoje ambície na úkor opačného pohlavia. “Musíme to podporiť cez výchovu svojich detí. Rozprávať sa s nimi o ambíciach ako o pozitívnej charakteristike človeka. Vysvetliť im, že vášnivá žena s ambíciami tu nie je len pre seba.”

Matka troch detí pokračuje:Toto je moja rada: Len robte to, čo vás baví a ste v tom dobrí. Ak ste producentkou, tak choďte a produkujte. Ak ste spisovateľkou, pokračujte v písaní, a ak pracujete v nejakej korporátnej firme, pokračujte v tvrdej práci až kým to nedotiahnete tam, kam naozaj chcete. A ak chcete, aby bol váš hlas počuť v parlamente, a myslím si, že to by sme mali všetci skutočne podporovať, pomôžte s kampaňami. Vy ste ten malý hlások, ktorý môže mať obrovskú silu. Nebuďte ticho, nájdite si miesto, kde môžete rásť.”

https://www.instagram.com/p/BUFCQuPBTxt/?taken-by=reesewitherspoon

Reese k takýmto vyjadreniam inšpirovali aj skúsenosti z vlastného života, pretože ako hovorí, ešte pred pár rokmi bol Hollywood plný mužov, či pred kamerou alebo za kamerou. Ženy len sotva zastávali nejakú dôležitú funkciu. Nehovoriac o neporovnateľne vyšších sumách, ktoré inkasovali muži za rovnaký výkon, ako ženy. Ona sama je príkladom toho, čo rozpráva, pretože si založila vlastnú produkčnú spoločnosť, v ktorej chce vytvárať viac pracovných príležitostí pre ženy. “V súčasnosti pracujeme asi na 23 projektoch, v ktorých sú vo vedúcich pozíciách práve ženy rôzneho veku, či rasy. Ľudia si myslia, že to mám oveľa jednoduchšie, pretože som známa herečka. Ale to nie je pravda, nikto mi nič nedaroval. Vstávam skoro ráno a zaspávam neskoro večer. Musím rýchlo čítať scenáre, neustále telefonovať a odpovedať rýchlejšie, ako ostatní producenti. Nikto mi len tak nepovie ‘áno’. Za tým všetkým je tvrdá práca.”

https://www.instagram.com/p/BYd2AtYhTRq/?taken-by=reesewitherspoon

Aj najnovšiu snímku Ktorý je ten pravý? režírovala žena - Hallie Meyers-Shyer, o ktorej budeme ešte veľa počuť. Reese dodáva:“Nikdy pred tým som s toľkými ženami nespolupracovala a som za to vďačná.”

Jej ďalší film A Wrinkle in Time, fantasy rozprávku z dielne Walta Disneyho, taktiež režírovala žena - Ava SuVernay (Selma), scenár k nemu napísala Jennifer Lee (Frozen) a zahrá si v nej dokonca známa moderátorka Oprah Winfrey. Túto snímku si budeme môcť pozrieť na jar v roku 2018.

Súvisiace články

Najčítanejšie