Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na povrch prenikli prvé informácie z pokračovania hororu Rozpoltený!
Zdielať na

Na povrch prenikli prvé informácie z pokračovania hororu Rozpoltený!

Na CinemaCone v Las Vegas sa uverejnili rôzne novinky z filmového sveta. Medzi ne patrí aj voľné pokračovanie filmov Vyvolený a Rozpoltený s názvom Glass. Na koho sa v ňom môžete tešiť?

Táto séria má pôvod v roku 2000, kedy režisér M. Night Shyamalan napísal film Vyvolený, v ktorom hrá hlavnú postavu Bruce Willis. Pokračovalo to filmom Rozpoltený z roku 2016. Na prvý pohľad sa môže zdať, že tieto filmy nemajú nič spoločné, no opak je pravdou. Spája ich nielen režisér a scenárista v jednej osobe, ale aj svet, v ktorom sa tieto filmy odohrávajú.

comicbook.com

Výraznou postavou, najmä v prvej spomínanej snímke, je pán Glass, pravým menom Elijah Price, ktorého stvárnil Samuel L. Jackson. Ten sa konečne dočká svojho vlastného filmu. „Je na čase, aby film dostal meno po mojej postave v jej vlastnom filme,“ povedal Samuel.

Na CinemaCone uverejnili aj prvú ukážku z tohto filmu. Napriek tomu, že ukážka ešte nie je nikde uverejnená, prenikli z tejto udalosti zaujímavé informácie. Týkajú sa aj obsadenia. Do filmu sa vracia James McAvoy, známy zo snímky Rozpoltený. Môžeme sa tiež tešiť aj na Sarah Paulson a Anyu Taylor-Joy.

Upútavka sa začína pohľadom na Sarah Paulson, ktorá sa zhostila úlohy psychologičky zameriavajúcej sa na prípady ľudí, ktorí si myslia, že sú superhrdinmi. Rozpráva sa s hlavnými postavami oboch filmov – Kevinom, pánom Glassom a Davidom Dunnom. Ďalej v upútavke uvidíme herečku Anyu Taylor Joy, ktorá si prezerá komiksy v obchode. Na konci sa pán Glass predstaví Kevinovi a upútavka končí.

gizmodo.com.au

„Pred osemnástimi rokmi som film postavil na bláznivom nápade: Čo ak sú komiksy založené na realite? Vo Vyvolenom som sa snažil ukázať na človeka, ktorý má neobyčajné schopnosti, no žije normálnym životom,“ povedal režisér. Tiež opísal film ako „prvý, vážne uzemnený komiksový film“. Publikum bolo nadšené a nám neostáva nič iné ako čakať pokiaľ ukážku neuvidíme na vlastné oči. Snímka Glass sa má dostať do kín 18. januára 2019.

Najčítanejšie