Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Scenáristi pracujú na najstrašidelnejšej novele Stephena Kinga: O čom bude tento nový horor?
Zdielať na

Scenáristi pracujú na najstrašidelnejšej novele Stephena Kinga: O čom bude tento nový horor?

Zdroj: profimedia

Mysleli ste si, že vaše nočné mory čoskoro sa skončia? Nebuďte naivní...

Po úspechu adaptácie filmu To z roku 2017, prichádza na rad ďalší veľký príbeh Stephana Kinga. Spoločnosť 20th Century Fox pracuje na novele s názvom The Boogeyman, z ktorej má vzniknúť nový hororový film. Scott Beck a Bryan Woods - muži, ktorí stoja za úspechom tohtoročného hororu Tiché miesta - sa rozhodli napísať nový scenár, po tom, čo ich samotný King pochválil a napísal, že spravili "obrovský kus práce".

Horor To

Horor To

Warner Bros

​Pokiaľ ide o samotný príbeh, nie je to po prvý raz, čo sa ho chopili filmári. Kingov strašidelný príbeh bol pôvodne uverejnený ako súčasť knihy Night Shift, zbierky krátkych príbehov z roku 1978 a niekoľkokrát bol súčasťou autorových "dolárových obchodov", kde študentom a začínajúcim filmárom predal práva na svoj materiál za extrémne zníženú cenu - jeden dolár.

V knihe The Boogeyman nám King predstaví otca menom Lester Billings, ktorý sa rozpráva s psychiatrom o "vraždách" svojich troch malých detí. Podľa utrápeného otca, ktorý trpí paranojou a schizofréniou, jeho deti zomreli po tom, čo zostali samé v izbe. Obe predtým kričali "Boogeyman!". Keď na druhý deň ráno našli ich mŕtve telá (zdanlivo zomreli prirodzenou smrťou), ich dvere do izby boli pootvorené...

Neprezradíme vám koniec príbehu, ale dôverujte nám, že pôjde naozaj o jeden veľmi znepokojujúci film....

Najčítanejšie