Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gladiátor sa vracia! Kto bude hrať hlavného hrdinu v pokračovaní oscarového filmu?
Zdielať na

Gladiátor sa vracia! Kto bude hrať hlavného hrdinu v pokračovaní oscarového filmu?

Zdroj: www.comingsoon.net

Na filme spolupracuje množstvo významných mien.

Takmer dve desaťročia po tom, ako pôvodná historická oscarová dráma prišla do kín, sa Gladiátor opäť vracia na veľké plátna. Pod taktovku si ho opäť zobral režisér Ridley Scott a scenár pripravuje Peter Craig.

Kedže Maximus zomrel na konci filmu, pretože ho zranil nezabudnuteľný Commodus, vo vzduchu je príbeh nového prevtelenia. Zvláštny chlapec menom Lucius, synovec hrdinu Joaquina Phoenixa - Commoda,  je už dospelý a pripravený stať sa gladiátorom. Nie je zatiaľ isté, či úlohy Lucia sa ujme Spencer Treat Clark, ktorý si ho zahral aj v prvom filme a teraz má 31 rokov. Tento hrdina však bude výrazne ovplyvnený práve Maximom.

Spencer Treat Clark

Spencer Treat Clark

Getty

Pôvodný film mal premiéru v roku 2000 a získal päť Oscarov z 11 nominácií. Celkovo zarobil viac ako 457 miliónov dolárov.

Gladiatora pôvodne produkovala a distribuovala v Spojených štátoch spoločnosť DreamWorks Pictures a na medzinárodnej scéne Universal Pictures. DreamWorks však už nebudú na tejto spolupráci pokračovať. Tentoraz to bude spoločnosť Paramount Pictures v koprodukcii so spoločnosťou Universal.

BONTONFILM

Scott je známy svojou prácou na frenšíze Votrelec, vrátane najnovšej snímky Votrelec: Covenant. Jeho posledná práca bola na kriminálnom thrilleri Všetky prachy sveta z roku 2017, ktorý bol o únose J. Paula Gettyho. 80-ročný režisér v súčasnosti pracuje aj na sci-fi sérii Raised by Wolves.

Súvisiace články

Najčítanejšie