Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pozrite sa, ako vyzerá úplne nový videoklip k pesničke Hej, sokoly! k filmu Čiara!
Zdielať na
Novinky

Pozrite sa, ako vyzerá úplne nový videoklip k pesničke Hej, sokoly! k filmu Čiara!

Zdroj: Continental film

To, že IMT Smile a Ondrej Kandráč nahrali spolu pesničku k novému filmu Čiara s názvom Hej, sokoly!, už asi viete, no teraz vám ukážeme aj nový videoklip!

Pred niekoľkými týždňami oslovila Wanda Hrycová, producentka nového slovensko-ukrajinského filmu Čiara, Ivana Táslera a vznikla skladba Hej, sokoly!.

Hej, hej, hej sokoly, z výšky hľadia na to všetko, čo nás bolí,“ je časť refrénu piesne Sokoly, ktorú pred rokom vydali na rovnomennom albume Kandráčovci. Ide o ľudovú skladbu, o ktorej pôvod sa dodnes nevedia dohodnúť obyvatelia Ukrajiny a Poľska.

Ivan Tásler pieseň poznal, páčila sa mu. Celú ju však prearanžoval, doslova ju odel do nového kabáta, vložil do nej srdce IMT Smile a nazval ju Hej, sokoly!. Spevom a hrou na husliach pieseň obohatil Ondrej Kandráč zo spomínaných Kandráčovcov.

Ivan Tásler, Ondrej Kandráč

Ivan Tásler, Ondrej Kandráč

Continental film

Pracovať na piesni do skvelého filmu je radosťou a film Čiara ním určite je", povedal Tásler.

Pieseň mala premiéru aj koncertne minulý piatok na Dobrom festivale v rodnom Prešove Táslerovcov.

Vždy som na Ivanovi obdivoval jeho slobodu. Keď sa mu niečo páči a stotožní sa s tým, je mu jedno, koho si prizve k spolupráci. Má obrovský dar intuitívne vycítiť silu a emóciu piesne. Aj to je dôvod úspechu jeho, ale i IMT Smile. Veľmi im fandím a mnohé ich piesne si pospevujem nielen ja, ale aj moje deti,“ neskrýva nadšenie zo spolupráce Ondrej Kandráč.

IMT smile, Kandráčovci

IMT smile, Kandráčovci

Continental film

Zaujímavosťou nahrávky Hej, sokoly! je tiež fakt, že Ivan s Ondrejom v nej jednu slohu spievajú v ukrajinčine.

Film Čiara bude mať celosvetovú premiéru 3.7. na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlovych Varoch. Do kín sa dostane už 3.8.

 TRAILER:

;feature=youtu.be

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie