Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Emma Watson je celebrita s najväčším vplyvom! Uhádnete, čím inšpiruje mladé ženy?
Zdielať na
Novinky

Emma Watson je celebrita s najväčším vplyvom! Uhádnete, čím inšpiruje mladé ženy?

Zdroj: profimedia.sk

27 ročná herečka sa podľa najnovšieho prieskumu stala najvplyvnejšou osobnosťou a nie je ťažké uhádnuť prečo. Podľa štatistiky je dnes každá tretia mladá žena feministka a to aj vďaka Emme.

Emma Watson otvorene bojuje za zrovnoprávnenie žien s mužmi, nie náhodou sa v rebríčku najinšpirujúcejších osobností ocitla na prvom mieste spomedzi 43 celebrít a za ňou ostali aj Ariana Grande, Beyoncé a Zayn Malik. Podľa štúdie, ktorú urobili na vzorke 1000 tínedžeriek, sa so slovom FEMINISTKA stotožňuje 29 perecnt opýtaných, až potom nasledujú výrazy knihomoľ (19 percent) a športovkyňa (10 percent).

https://www.instagram.com/p/BRDGDFxB9TS/?taken-by=emmawatson

​Mnohé dobrovoľníčky, ktoré sa zúčastnili na tomto prieskume, prezradili, že herečka z Harryho Pottera bola, čo sa týka feminizmu, ich najväčším vzorom. Obdivujú ju za to, že svoju slávu prepožičala práve boju za rovnoprávnosť pohlaví.

https://www.instagram.com/p/BO678yrlHof/?taken-by=emmawatson

Jedna respondentka poznamenala:  "Svoju slávu využíva na to, aby poukázala na závažné veci, ako je aj feminizmus!" Ďalšia zasa: „Často vraví o sexizme a ďalších formách diskriminácie, ako je rasizmus a homofóbia! To, čo hovorí, ma naozaj inšpiruje.“

Inšpiruje mladých ľudí, aby si nedávali limity v tom, čo chcú dosiahnuť nahľadiac na svoje pohlavie. Aj úlohu Belly v rozprávke Kráska a zviera využila na to, aby ju vykreslila ako nezávislú feministku :-)

https://www.instagram.com/p/BRvIqsDhQrb/?taken-by=emmawatson

​Z herečiek nie je sama, ktorá sa otvorene hlási k feminizmu. Nedávno sa nechala počuť aj predstaviteľka Wonder Woman, Gal Gadot. Doslova povedala: "Kto nie je feminista, je sexista!" :-)

wonder woman

wonder woman

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie