Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Toto pôjde pred súd! Je Quentin Tarantino v spore so slávnym skladateľom?
Zdielať na

Toto pôjde pred súd! Je Quentin Tarantino v spore so slávnym skladateľom?

Zdroj: indiewire.com

Legendárny taliansky skladateľ Ennio Morricone získal Oscara aj za posledný z Tarantinových filmov, Osem hrozných. Podľa magazínu Playboy však práca so slávnym režisérom nebola vôbec ľahká.

Ennio Morricone údajne povedal, že Tarantino je kretén a jeho filmy nazval odpadom. V článku kritizoval Tarantina najmä za jeho chaotický spôsob práce a nedostatok originality.

independent.co.uk

"Nie je režisér. Je úplne chaotický. Rozpráva bez toho, aby si to vôbec rozmyslel, všetko robí na poslednú chvíľu. Nevie čo robí. Zavolá z ničoho nič a chce mať hudbu k filmu hotovú za pár dní. Nie je to možné. Hnevalo ma to. Nevedel som sa s tým vyrovnať. Tak som mu povedal, že je to posledný raz," písalo sa v magazíne Playboy. Okrem toho sa mal Morricone negatívne vyjadriť aj k Akadémii, ktorá každoročne volí víťazov Oscara. 

Morricone, ktorý zložil hudbu pre viac ako 500 snímok však na svoj Facebook pridal príspevok, ktorým všetky tieto tvrdenia vyvracia.

facebook.com

​Dostalo sa do mojej pozornosti, že nemecké vydanie časopisu Playboy uverejnilo článok, v ktorom som uviedol extrémne negatívne vyjadrenia o Tarantinovi, jeho filmoch a Akadémii. Nikdy som sa negatívne nevyjadril k Akadémii, Quentinovi alebo jeho filmoch a určite nepovažujem jeho filmy za odpad. Poveril som svojho právnika v Taliansku, aby vykonal občianské a trestné konanie. 

Tarantina považujem za skvelého režiséra. Mám veľmi rád jeho spoluprácu a vzťah, ktorý sme si za ostatnú dobu vytvorili. Je odvážny a má obrovskú osobnosť. Vážim si našu spoluprácu, ktorá mi priniesla Oscara. Je to určite jeden z najväčších úspechov v mojej kariére a som navždy vďačný za príležitosť skladať hudbu pre tento film. 

V Londýne, počas rozhovorov som pred Tarantinom jasne prehlásil, že ho považujem za jedného z najlepších režisérov súčasnosti a nikdy by som sa nevyjadril v zlom voči Akadémii, dôležitej inštitúcii, ktorá mi dala dve z najväčší ocenení v mojej kariére. 

Vyzerá to tak, že si nemecký Playboy za vymyslené tvrdenia vyrobil poriadny problém a pravdepodobne ho bude čakať súdne konanie, v ktorom sa dokáže, kto mal pravdu. 

Najčítanejšie