Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bude vás mraziť po celom tele: Aký mýtus ožije v horore Cyntoryn zvieratiek?
Zdielať na

Bude vás mraziť po celom tele: Aký mýtus ožije v horore Cyntoryn zvieratiek?

Zdroj: www.popsugar.com

Čo všetko vieme o novom hororovom filme?

Príbeh Stephena Kinga, Cyntoryn zvieratiek sa vracia na veľké obrazovky! King pôvodne vydal  túto knižnú predlohu v roku 1983 a v roku 1989 podľa jej námetu vznikol prvý film. Aj napriek tomu, že z väčšej časti ide o verné rozprávanie pôvodného príbehu, dočkáme sa aj pár zmien.

Film sleduje rodinu Creedovcov, ktorí sa presťahujú z Bostonu na veľký statok v malom meste Ludlow. Súčasťou tohto pozemku je však aj prekliaty cintorín zvieratiek, kde deti z malého mestečka vykonávajú strašidelné pohrebné obrady pre ich zosnulých domácich miláčikoch.

www.popsugar.com

​Otec rodiny, Louis, je poverený pochovať milovanú mačku svojej dcéry Ellie, potom, čo ju zrazí nákladne auto priamo pri ich dome. Jeho nový sused ho zasvätí do strašidelnej histórie ich pozemku a prezradí mu, že podľa legendy Wendigo, ak pochová mŕtveho maznáčika u nich v lese, toto zvieratko znovu ožije. Zabudne však spomenúť, že pôjde o veľmi naštvanú a neprispôsobivú verziu pôvodného miláčika.

S mýtom menom Wendigo je možné stretnúť sa v oblasti severských lesov USA a Kanady. Jeho opis je vo väčšine legiend dosť podobný - neuveriteľne vychudnuté telo, kosti tlačiace sa na slabú kožu, zapadnuté žiariace oči, dlhé zažltnuté tesáky, pery potrhané a krvavé a pokožka sfarbená dožlta alebo na šedo. Takáto postava je cítiť desivým pachom hniloby a rozkladu. Wendigo je súčasťou folklórnej viery algonkinských indiánov a napriek tomu, že sa môže v legendách nepatrne líšiť jeho opis, základ je rovnaký - zlomyseľná a kanibalistická nadprirodzená bytosť. V novom remake-u, táto legenda oproti knihe nie je často spomínaná.

Hororový film Cyntoryn zvieratiek môžete vidieť v kinách už od 11. apríla 2019.

Súvisiace články

Najčítanejšie