Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Toto je 16 filmov, ktoré sa možno objavia v nominácii na Oscarov za rok 2020: Pripravte sa na ne!
Zdielať na

Toto je 16 filmov, ktoré sa možno objavia v nominácii na Oscarov za rok 2020: Pripravte sa na ne!

Denis Villeneuve, Wes Anderson a Christopher Nolan je len pár známych režisérskych mien, o ktorých možno budete počuť v súvislosti s Oscarmi v roku 2021. Prinášame vám snímky, ktoré by ste v kinách určite nemali vynechať.

1. Mank 

Režisér David Fincher prináša na plátna príbeh o Hermanovi J. Mankiewiczovi, ktorý napísal kultový film Občan Kate. Pôjde o Mankiewiczov boj s Orsonom Wellesom pri písaní spomínaného filmu. V snímke sa objavia hviezdy ako Gary Oldman, Amanda Seyfried, Charles Dance a Lily Collins. 

2. Nádejná mladá žena 

Čierna komédia o žene, ktorá priahne po pomste a "opitá" balí mužov v bare len pre to, aby dokázala, že sú sexuálni predátori. Mstí sa až dovtedy, kým nestretne bývalého spolužiaka, ktorý jej pomáha s jej minulosťou. 

3. The White Tiger

Priyanka Chopra sa objaví vo filmovej adaptácii rovnomennej knihy. Pôjde o jej prvú hlavnú úlohu v anglicky hovoriacom filme. 

4. Nomadland

Príbeh o žene, ktorá v šesťdesiatke stratí všetko a vydá sa objavovať západnú Ameriku ako moderný nomád, vo svojom karavane. Hlavnú úlohu v tomto filme stvárni Frances McDormand. 

editorial.rottentomatoes.com

5. Duna

Epické sci-fi dobrodružstvo sa zameriava na kráľovskú rodinu Atreidesovcov, ktorí sa snažia zachrániť najdôležitejší zdroj v celom vesmíre. Snímku režíruje Denis Villeneuve, ktorý je horúcim kandidátom na Oscara a objavia sa v nej Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Zendaya, Oscar Isaac, Javier Bardem, Dave Bautista, Jason Momoa a mnohí ďalší. 

6. The 40-years Old Version 

Starnúca dramaturgička premýšľa nad tým, či ostať na mizine alebo sa oddať rapovej kariére ako 40-ročná a získať späť svoju identitu. Tento film vyzerá ako budúci nominant na Oscara v kategórii scenár. 

7. Benedetta 

Príbeh sa odohráva v 17. storočí a zobrazuje erotické vízie vzťahu mníšky s jej pomocníčkou. Tento vzťah sa aj nakoniec uskutoční. Zaujímavý príbeh, čo poviete? 

8. Respect 

Životopisný príbeh legendárnej speváčky a pesničkárky Arethy Franklin v hlavnej úlohe s Jennifer Hudson zaujme určite mnohých najmä po tom, čo úspech získala Judy, Bohemian Rhapsody či Rocketman. 

9. The Eyes of Tammy Faye 

Celý film je založený na na rovnomennom dokumente z roku 2000. V hlavných úlohách sa predstavia Jessica Chastain a Andrew Garfield.

10. In the Heights 

Pripravte sa na pravdepodobne najlepší muzikál roka 2020 od tvorcov megahitu z Broadwayu - Hamiltona. Jednoznačný budúci nominant za najlepšiu filmovú pieseň. 

11. Hillbilly Elegy 

Film od režiséra Rona Howarda založený na kronike troch generácií rodiny Appalachianovcov. Dostupný bude aj na streamovacej službe Netflix. Objavia sa v ňom Amy Adams a Glenn Close.

12. Tenet 

Dlhoočakávaná snímka Christophera Nolana sa v nomináciách na Oscara určite objaví. Jej hlavnou témou bude cestovanie v čase a záchrana sveta pred treťou svetovou vojnou. 

13. Greyhound

Je ťažké odolať Tomovi Hanksovi vo vojnovom filme a to nielen divákom, ale aj Akadémii. 

14. The French Dispatch

Vymyslená verzia Francúzska v 20. storočí znie ako Wes Anderson a to si ešte počkajte na tie mená. Vo filme The French Dispatch sa objavia Timothée Chalamet, Bill Murray, Adrien Brody, Benicio Del Toro, Owen Wilson, Willem Dafoe, Saoirse Ronan a mnohí ďalší. 

15. Passing 

Príbeh je o dvoch ženách, ktoré sú obe Afroameričanky a stretávajú sa po niekoľkých rokoch. Jedna z nich však žije ako beloška, s čím má druhá problém a práve tento príbeh sa bude snažiť zobraziť Rebecca Hall vo svojom režisérskom debute.

16. Minari 

Na festivale Sundance tento film vyvolal veľmi pozitívne ohlasy. Ide o rodinnú drámu očami sedem ročného chlapca s kórejsko-americkými koreňmi, ktorého otec sa presťahuje z Kalifornie do Arkansasu, aby sa naučil ako farmárčiť a mať tak lepší život. 

Najčítanejšie