Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ako sa Hollywood pripravuje na koronavírus? Toto sú jeho opatrenia!
Zdielať na

Ako sa Hollywood pripravuje na koronavírus? Toto sú jeho opatrenia!

Zdroj: ew.com

Panika, ktorú vyvolal koronavírus šíriaci sa už po takmer celej planéte, prišla aj do Hollywoodu.

Hollywood sa už pripravuje na následky, ktoré by so sebou mohol priniesť koronavírus. Kinosály v Číne sú už takmer kompletne zatvorené, čo znamená, že jeden z najväčších hollywoodskych trhov neprofituje. 

Vírus sa už dostal aj do Európy a Centum pre kontrolu chorôb očakáva, že sa rozšíri aj po Amerike. Filmové štúdia sú preto v pozore. Walt Disney Company vyhlásilo, že "počkajú a uvidia", čo sa bude diať a tomu prispôsobia premiéry, ktoré majú naplánované. Je nejasné, či Disney prinesie do čínskych kín rozprávku Mulan, pretože by šlo o obrovský risk. Ide o dôležitú snímku najmä pre ázijské publikum a vzdáva úctu práve čínskej kultúre.

Podobné kroky zvažujú štúdiá MGM a Universal Pictures. Tí už zrušili premiéru a tlačovú konferenciu pre novú bondovku, v ktorej budú hrať Daniel Craig a Rami Malek. Práve tieto hviezdy sa v apríli mali zúčastniť na červenom koberci v Pekingu.

Paramount Pictures len pár dni dozadu zrušilo nakrúcanie Mission: Impossible 7 v Taliansku, kde je momentálne približne 650 nakazených a 17 úmrtí. Uvidíme ešte, aké ďalšie zmeny sa budú v súvislosti s koronavírusom diať vo svete filmu. 

Najčítanejšie