Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vražda v Orient exprese prichádza na JOJku!: Čo ste o filme netušili?
Zdielať na

Vražda v Orient exprese prichádza na JOJku!: Čo ste o filme netušili?

Zdroj: blackgirlnerds.com

Už v nedeľu sa môžete tešiť na film Vražda v Orient exprese, ktorý ukrýva mnoho zaujímavostí.

Režisér a herec, ktorý stvárnil hlavného hrdinu, Kenneth Branagh si je vedomý toho, že jeho fúzy sú vo filme trochu prehnané, no neprekáža mu to, vzhľadom na to, že sa v knihe spomínajú až 15-krát. Mnoho hercov a dokonca aj komparzu pozostáva z blízkych kamarátov Sira Kennetha Branagha. 

Trapasy sa stávajú aj celebritám. Jedným takým na pľaci bola aj hláška Johnnyho Deppa o Daisy Ridley. Povedal jej, že si konečne musí pozrieť Star Wars, pretože je veľkým fanúšikom Petra Cushinga. Daisy ho však uviedla na správnu mieru, pretože ona hrá v inej trilógii. 

cinapse.com

Pôvodne vo filme mala hrať aj Angelina Jolie, no tá v scenári chcela urobiť niekoľko zmien. Štúdio sa nakoniec rozhodlo ju do filmu neobsadiť, nakoľko to mala byť len malá rola a nestálo to za zmeny v scenári. Napriek tomu, že sa takmer celý film odohráva len vo vlaku, nakrúcalo sa v Anglicku, Francúzsku, Turecku, Švajčiarsku, Taliansku, na Malte a Novom Zélande. 

sgliput.wordpress.com

Kvôli filmu bola vytvorená skutočná imitácia vlaku, ktorá sa hýbala rovnako ako vlak a za oknami prehrávala európsku krajinu. Herci sa tak cítili, ako keby skutočne cestovali. Niektorým z toho bolo aj trochu nevoľno. Dvanásť pasažierov, ktorí vedľa sedia na konci filmu majú pripomínať Poslednú večeru od Leonarda Da Vinciho. 

Najčítanejšie