Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Takto ho nepoznáte! Jake Gyllenhaal o svojej kariére v divadle, ale aj deťoch a rodine
Zdielať na

Takto ho nepoznáte! Jake Gyllenhaal o svojej kariére v divadle, ale aj deťoch a rodine

Jake sa pre magazín Vouge rozhovoril o rôznych veciach. Niektoré vás možno naozaj prekvapia.

Jake vyrastal v Los Angeles v liberálnej šoubiznisovej rodine. Jeho rodičmi sú režisér Stephen Gyllenhaal a scenáristka Naomi Foner. Známy herec má aj celkom zaujímavých krstných rodičov. Sú nimi Jamie Lee Curtis a Paul Newman. Jakeova mama je veľká feministka a tak vyrastal v dome, kde jeho mama organizovala večere pre rôzne feministické skupiny, političky a hollywoodske hviezdy. To zatiaľ znie naozaj zaujímavo. Jake teraz žije v New Yorku, blízko svojej sestry Maggie a má malý okruh priateľov. 

vogue.co.uk

vogue.co.uk

"Zaujímam sa o svoj život ešte viac, než o prácu. V kariére som dosiahol bod, kedy sa cítim inak. Vidím, koľko svojho života som zanedbával pre prácu. Život vidím ako niečo prchavé a svet je taký, aký je. Obrátil som sa na rodinu, svojich priateľov a lásku. Musím priznať, že ma teraz trošku menej zaujíma práca a viac ma zaujímajú spomínané veci," priznal Jake. 

vogue.co.uk

Vouge sa Jakea opýtal aj na to, či vo svojej budúcnosti vidí deti. "Áno, určite. Myslím si, že to je pravdepodobne dôvod, prečo vidím, že raz prestanem hrať. Viem, že to je ten dôvod," odpovedal metaforicky Jake. S prichádzajúcou 40-tkou sa zdá, že Jakeovi prechádzajú v hlave myšlienky na založenie si rodiny. 

vogue.co.uk

"Bol som vychovávaný skvelým otcom, ktorý bol stále láskyplný. Moja mama a moja sestra sú nezvyčajné, to viem. Naša zraniteľnosť, komunikácia o tom, aké ťažké vedia byť časy, to je to, prečo som na našu rodinu taký pyšný. Moja mama stále hovorí, že ma vidí ako určitý typ dieťaťa a chce ho ochraňovať. Je pravda, že niektoré veci pokazili, no toto puto, túto nežnosť, chcú ochraňovať, aspoň si to myslím, a som za to vďačný," priznal. 

vogue.co.uk

Jake je známy tým, že s niektorými svojimi mužskými kolegami má špeciálne puto a vidia to aj ľudia na internete. Ide napríklad o Toma Hollanda či Ryana Reynoldsa. "Tieto mužské priateľstvá sú pre mňa veľmi dôležité. Všetci sme pre to zúfalí, však?" opýtal sa. Zdá sa, že Jake si svojich kamarátov naozaj váži. 

vogue.co.uk

39-ročný herec však nie je úspešný len vďaka svojej filmovej kariére. Profesionálny divadelný debut mal v 21 rokoch v roku 2002 v londýnskom divadle po boku Anny Paquin a Haydena Christensena. "Mal som ten pocit, že som bol pri ľuďoch, ktorí sa na veci pozerali rovnako, ako ja" spomína na tie časy. V Londýne žil približne 5 rokov a stále sa rád obklopuje ľuďmi z Británie. Jake sa divadlu venuje aj v súčasnosti. Hral na Broadwayi v hre Sea Wall/ A Life a priznáva, že vidí rozdiely medzi britským a americkým divadlom. "Milujem hrať vo filmoch a mám obrovské šťastie, ale naozaj sa cítim ako doma, keď môžem hrať aj spievať naraz. Je to tak odkedy som bol veľmi mladý," priznal. Zdá sa, že Jake je plný prekvapení a sme zvedaví, čo jeho kariéra ešte prinesie. 

vogue.co.uk

Najčítanejšie