Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Toto je 9 faktov o filme Nedoktnuteľní, o ktorých ste možno ani netušili!
Zdielať na

Toto je 9 faktov o filme Nedoktnuteľní, o ktorých ste možno ani netušili!

Zdroj: bbc.co.uk

Film Nedotknuteľní je francúzskym filmom z roku 2011, ktorý je založený na skutočných udalostiach zo života francúzskeho aristokrata Philippa Pozzo di Borgo a alžírskeho imigranta Abdela Selloua. V roku 1993 bol Philippe paralyzovaný a o 3 roky na to mu zomrela žena na rakovinu a miliónár upadol do depresie. Philippe sa o seba nedokázal postarať a tak potreboval asistenta. Zo všetkých kandidátov si vybral práve Abdela, ktorý prišiel na pohovor len pre to, aby nestratil víza. Ich príbeh priateľstva je jedným z najznámejších v celom Francúzsku a my vám o ňom prinášame niekoľko zaujímavých faktov.

1. Režiséri filmu, Oliver Nakache a Éric Toledano sa o tomto príbehu dozvedeli z dokumentárnej minisérie. V roku 2002 sa v jednej epizóde objavili Philippe a Abdel. 

brightside.me

2. Aj keď je Abdel v skutočnosti z Alžírska, tvorcovia sa do tejto úlohy rozhodli obsadiť Omara Syho a tak pozmenili aj pôvod tejto postavy. Vo filme je Omarova postava zo Senegalu. 

3. Omar Sy bol do svojej úlohy obsadený už dávno pred tým, než bol scenár vôbec hotový. Rovnako ako Driss, jeho postava vo filme, aj Omar pochádzal z chudobných pomerov. Mal až 7 súrodencov. 

brightside.me

4. Pre túto úlohu musel Omar zhodiť niekoľko kíl, pretože jeho postava práve vyšla z väzenia a jeho hrdina bola naozaj chudý. 

5. Samozrejme, nie všetko, čo vidíte vo filme sa v skutočnosti stalo presne týmto spôsobom. Vo všeobecnosti sa tvorcovia snažili poukázať na všetky momenty, ktoré boli dôležité a ukázať pocit, ktorý sa v skutočnosti odohrával. Pravdou však je, že Abdel naozaj ukradol Fabergého vajce počas pohovoru alebo aj to, že do vozíčka nainštaloval silnejší motor, aby Philippe mohol ísť rýchlejšie. 

6. Pravdivá je aj naháňačka vo filme. V skutočnosti Abdel len skúšal limit auta, keď ho policajti začali naháňať a tak, keď zastavil, Philippe predstieral epileptický záchvat, aby ich pustili. 

brightside.me

7. Ani jeden z mužov už nežije vo Francúzsku. Abdel odišiel do Alžírska, kde si otvoril vtáčiu farmu a Philippe sa odsťahoval do Maroka. 

8. Pred tým, než začali nakrúcať, navštívili režiséri Philippeho v Maroku a okamžite vedeli, že urobili dobre. Philippe im dodal energiu a informácie k tomu, aby film urobili čo najvernejšie realite. 

9. Po premiére filmu dostali tvorcovia vyše 3000 ďakovných listov od ľudí na vozíčku, ktorí im ďakovali za reálne zobrazenie. 

Najčítanejšie