Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
O týchto veciach sa často nehovorí: Čo ste o nakrúcaní filmov nevedeli?
Zdielať na

O týchto veciach sa často nehovorí: Čo ste o nakrúcaní filmov nevedeli?

Zdroj: brightside.me

Každý režisér či herec má k filmu iný prístup, no niektoré veci sa nemenia či už ide o známejších alebo menej známych ľudí pracujúcich vo filmovom biznise.

1. Na pľaci sa nachádza niekoľko kusov toho istého oblečenia pre prípad, že by sa originálne oblečenie poškodilo alebo zašpinilo. Svoje oblečenie majú aj kaskadéri. V niektorých prípadoch svojimi nápadmi či kúskami prispejú aj herci, ako napríklad Jeff Bridges vo filme Big Lebowski. Niektoré kusy oblečenia, ktoré Lebowski nosil naozaj patrili hercovi.

brightside.me

2. Scény s hudbou sú často nakrúcané bez zvuku, keďže je nemožné namixovať to všetko tak, aby zvuk sedel s kamerou. Každý zvuk navyše pri nakrúcaní je problémom, hlavne keď sa počas hudby majú spolu postavy rozprávať.

3. Je veľmi náročné spoliehať sa počas nakrúcania na počasie a hlavne preto sú extrémne podmienky často vytvorené umelo. Sneh je napríklad tvorený z papiera či plastu, niekedy z mydla. 

4. Na pľaci sú často zakázané telefóny a už vôbec nie sú povolené súkromné kamery. 

5. Viete prečo herci a herečky vyzerajú vo filmoch oveľa príťažlivejšie než v skutočnosti? Ide o digitálnu retuš, ktorá sa používa pri väčšine vysokonákladových filmoch. V postprodukcii sa tak dajú odstrániť vrásky či vyrážky alebo iné nedokonalosti na tvárach hercov a dokonca to platí aj pri zmenšení nosov či predĺžení nôh. 

brightside.me

6. Herečky, najmä tie seriálové, sa už momentálne nemusia báť, že počas nakrúcania otehotnejú a bude to vidieť. Bruško vedia zakryť tak, že hlavu herečky špeciálnymi efektami "pripevnia" na telo inej ženy. 

7. Herci si musia počas nakrúcania dávať veľký pozor na to, ako nosia oblečenie. Aj najmenšia zmena môže narušiť dej filmu. 

brightside.me

8. Počas dňa sa make-up na hercoch často upravuje, no niekedy majú maskéri zakázané chodiť na pľac počas nakrúcania a tak si herci musia make-up vedieť upraviť sami

9. V niektorých prípadoch herci musia nosiť topánky na vysokej platforme, hlavne vtedy, ak je herec o dosť nižší než jeho herecká kolegyňa. 

brightside.me

10. Rozpočet filmu sa zobrazuje aj na jedle, ktoré je počas nakrúcania v ponuke. Herci často jedia to isté, čo všetci ostatní na pľaci a aj v tú istú dobu. 

11. Kaskadéri sa na hercov vôbec nemusia podobať. Dôležitejšie je, aby vedeli urobiť to, čo je od nich požadované, keďže každý kaskadér sa zameriava na niečo iné. 

12. Trailer na film nestrihajú ľudia, ktorí film vyrábali, ale marketingové spoločnosti. Tie nedostanú celú verziu filmu a vytvoria viaceré trailery, ktoré neskôr ukazujú rôznym skupinám ľudí a na základe ich spätnej väzby vyberú ten najlepší. Tie isté marketingové spoločnosti začali do prvých 5 sekúnd filmu strihať najzaujímavejšie scény, pretože je dokázané, že ľudia na internete venujú jednej veci približne 5 sekúnd. 

Najčítanejšie