Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Keď peniaze nie sú problém: Robert Downey Jr. vlastní dom, aký ste ešte nevideli!
Zdielať na

Keď peniaze nie sú problém: Robert Downey Jr. vlastní dom, aký ste ešte nevideli!

Zdroj: laughingsquid.com

Pre niekoho zvláštny, pre iných jedinečný a štýlový. Ako ohodnotíte dom známeho herca vy?

Robert Downey Jr. a jeho žena Susan otvorili dvere do svojho hosťovského domu v Malibu. Dom navrhol talianský architekt Nicolo Bini spolu so svojím otcom Dantem. 

Budova zaujme už na prvý pohľad, vyzerá totiž futuristicky a pripomínať môže bublinu. Pár si ju kúpil v roku 2009 a nachádza sa 150 metrov od domu, v ktorom bývajú so svojimi deťmi Extonom a Avri. Trvalo takmer dekádu, kým ho dokončili. "Veľa sme sa v tomto ohľade naučili. Ako mnoho projektov z vášne, aj tento trval 7 rokov. Vonkajšok domu je vytvorený z obrovských nafúknutých bublinových vakov, ktoré sú pokryté betónom," povedal Robert. 

the-sun.com

Celý proces obsahoval mnoho architektov, dekoratérov, umelcov a záhradníkov. Susan hovorí, že museli nájsť medzi nimi rovnováhu, aby prišli na to, čo spolu funguje a čo nie. Dom je postavený tak, aby zanechával minimálnu uhlíkovú stopu. Funguje vďaka veterným turbínam a slnkom generovaným vodným systémom, ktorý dodáva domu energiu. Pri dome sa dokonca nachádza farma so zvieratami. Pár tam chová niekoľko alpák, kráv, prasiat a kurčiat. 

people.com

people.com

people.com

Najčítanejšie