Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nová komédia od tvorcov filmu MATKY! Prachař a Čermák ako bratia, ktorí sa ustavične hádajú!
Zdielať na

Nová komédia od tvorcov filmu MATKY! Prachař a Čermák ako bratia, ktorí sa ustavične hádajú!

Nech Hádkovci robia čokoľvek, nikdy sa na ničom nezhodnú.

Dvaja bratia s manželkami sa spolu stretávajú v byte svojho starého otca, ktorý je v nemocnici a vôbec to s ním nevyzerá dobre. Bratia sú úplne rozdielni, ale majú sa svojím spôsobom radi, zato ich manželky sa nemôžu vystáť a vzájomné ohováranie je pre ne neoddeliteľnou súčasťou života. Vo vzduchu visí dedičstvo po dedkovi, ale na rodinné stretnutie dorazí aj otec obidvoch bratov s dôležitou novinkou. Starký chce s nimi všetkými ísť k moru, aby ho aspoň raz v živote videl. Svojrázni príbuzní musia teda toho spolu ešte veľa prebrať, ale narážajú na jeden problém. Nikdy sa nezhodnú a vždy skončia pri tom, že sa pohádajú. Sú totiž Hádkovci. „Postavy sa navzájom milujú a zároveň sa nemôžu vystáť. Diváci budú mať chuť väčšinu z nich uškrtiť a niektoré hneď vzápätí objať,“ prezrádza Vojtěch Moravec. „Predovšetkým by ale Hádkovci mali divákov v kinách pobaviť,“ dodáva režisér.

Hádkovci

Hádkovci, foto z nakrúcania

Bontonfilm

Scenár k filmu napísal Vojtěch Moravec spolu so svojou životnou partnerkou Sandrou Novákovou, s ktorou spolupracovali už pri úspešnej komédii Matky. Tú videlo v slovenských kinách viac ako 65 000 divákov. Kým impulzom na natočenie snímky Matky boli skúsenosti tvorcov s rodičovstvom, za Hádkovcami stoja ich vlastné hádky. „Samozrejme, ten film je tak trochu aj o nás,“ priznávajú s nadhľadom Vojtěch Moravec a Sandra Nováková. „Téma partnerských a rodinných hádok je však sama osebe nevyčerpateľnou studnicou komických situácií. Príbeh o rozhádanej rodine môže znieť ako horor, my sme však hľadali tú komickú stránku hádajúcich sa a dobre sme sa pri tom zabavili. Niektoré hádky potom rozohrali na skúškach dokonca i samotní herci. Nakoniec sme množstvo nápadov museli škrtať. Aj sme sa pri tom pohádali... Trochu...“ hovoria so smiechom autori scenára. „Každý z nás má v rodine niekoho, kto sa chce vždy o niečom hádať. A všetci tak nejako veríme, že to nie sme my sami,“ dodáva na záver Sandra Nováková.

Hádkovci - J. Prachař, S. Nováková

Hádkovci - J. Prachař, S. Nováková

Bontonfilm

V hlavných úlohách uvidíte  Jakuba Prachařa, Hynka Čermáka, Ondřeja Pavelku, Jitku Čvančarovú, Sandru Novákovú, či Luciu Polišenskú. Hádkovci prídu do kín už 14. júla!

Najčítanejšie