Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Harry Potter bude mať seriálovú podobu: Pre toto sú ľudia nespokojní!
Zdielať na

Harry Potter bude mať seriálovú podobu: Pre toto sú ľudia nespokojní!

Zdroj: wonderlandmagazine.com

Informácia je stará len pár dní a už je kontroverzná.

Seriál Harry Potter bol schválený na streamovacej službe HBO Max. Pôjde o remake filmov, nakrútených podľa kníh od J.K. Rowling. Seriál je naplánovaný už teraz na 10-ročné obdobie. Ambiciózny projekt má však mnoho odporcov. 

HBO Max by nemohlo seriál začať nakrúcať bez vyjednávania s autorkou J.K. Rowlingovou, ktorá má všetky práva na  Harryho Pottera. Spisovateľka to bude zastrešovať ako producentka, avšak nad scenárom nebude mať veľkú moc. Práve jej účasť na seriáli mnohých pobúrila, nakoľko mala J.K. Rowlingová problémy s trans komunitou. "Jej nápady budú užitočné. Sme vo svete Harryho Pottera. Seriál bude nový, ale stále sa bude týkať Harryho Pottera, ktorý je tu už 20 rokov, avšak bude to iné. Za týmto rozhodnutím si stojíme. Našou prioritou je to, čo ľudia uvidia v seriáli. Príbeh Harryho Pottera je neskutočne pozitívny, či už sa týka lásky alebo prijatia,  a našou prioritou je ukázať to divákom," povedal riaditeľ HBO Max, Casey Bloys. 

ew.com

Už z tohto vyhlásenia je jasné, že aj streamingová platforma sa bála kritiky v súvislosti s rozhodnutím úzko spolupracovať s Rowlingovou. Čo si o ich rozhodnutí myslíte vy? 

Najčítanejšie